LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
DIO NACIONALNOG PROGRAMA

Za splitske studente organizira se besplatno cijepljenje protiv HPV-a

Cijepljenje će se provoditi na punktu dvorane na Kampusu u sklopu Studentskog doma „Dr. Franjo Tuđman“  bez prethodne narudžbe i to u dva termina.

Cijepljenje će se provoditi na punktu dvorane na Kampusu u sklopu Studentskog doma „Dr. Franjo Tuđman“  bez prethodne narudžbe i to u dva termina.

Sveučilište u Splitu poziva sve studentice i studente  na organizirano besplatno cijepljenje protiv HPV -a u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, Studentskog centra Split i Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu. 

Cijepljenje će se provoditi na punktu dvorane na Kampusu u sklopu Studentskog doma „Dr. Franjo Tuđman“ bez prethodne narudžbe i to u dva termina:

Četvrtak, 3.11.2022.god. od 13:00-16:00 sati

Petak, 4.11.2022. god. od 13:00-16:00 sati

Ovo cjepivo u Hrvatskoj dostupno kao dio Nacionalnog programa cijepljenja protiv HPV-a, a to cjepivo se kod djevojaka i mladića preporuča se radi smanjenja rizika od HPV infekcije koja može dovesti do određenih oblika raka ili drugih bolesti kod žena i muškaraca.

HPV se inače prenosi intimnim kontaktom sluznica i kože, neovisno o vrsti spolnog odnosa, a iako je većina infekcija HPV-om prolazna, rajno prisutna infekcija može dovesti do određenih oblika raka i drugih bolesti kod oba spola.

Cjepivo je u uporabi već 15 godina te je testirano na visoku učinkovitost, djelotvornost i sigurnost, a  imunitet postignut HPV cijepljenjem traje dugo.

Svi studenti koji se odluče na cijepljenje sa sobom trebaju ponijeti zdravstvenu iskaznicu i iskaznicu cijepljenja.

 

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA