LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sve što trebate znati

Vodič za studentskog liječnika u Zagrebu

Tko može koristiti usluge ambulanata studentskih domova, kako i kada rade te ostale nedoumice prestaju ovdje.

Tko može koristiti usluge ambulanata studentskih domova, kako i kada rade te ostale nedoumice prestaju ovdje.

Potražili smo odgovore na neka od najčešćih pitanja studenata kada je riječ o studentskim liječnicima i razgovarali sa zaposlenicom Doma Zdravlja Studentski Dom Stjepan Radić, koja nam je pomogla razjasniti situaciju.

U sklopu zagrebačkih studentskih domova postoje dvije ambulante, a to su ona u Studenskom Domu Stjepan Radić (Sava) i u Studentskom Domu Cvjetno naselje. S obzirom na to da nisu dostupne službene stranice ovih ustanova te općenito nedostaje informacija, istražili smo ono što sve zanima.

Dom Zdravlja Studentski Dom Stjepan Radić parnim datumima radi ujutro, a neparnima popodne. Nalazi se pored druge menze na Savi, na adresi Jarunska ulica 2, Zagreb. Dom Zdravlja Cvjetno naselje parnim danima radi poslijepodne, a neparnima prijepodne te se nalazi na adresi Cvjetnog, Odranska ulica 8.

 

Mogu li studenti koji nisu u studentskom domu koristiti usluge ambulanata?


Svi studenti koji žele koristiti usluge jedne od ambulanata u sklopu studentskih domova trebali bi biti prijavljeni kao pacijenti odabrane ambulante, ali ako je nužno, uvijek im se možete obratiti, ističu iz Doma Zdravlja Studentski Centar Stjepan Radić.
 

Što sa studentima koji nisu iz Hrvatske?


Studenti koji nisu iz Republike Hrvatske, ali imaju prijavljeno prebivalište/boravište u Zagrebu, imaju pravo na zdravstvenu zaštitu, ali bi se također trebali prijaviti u odabranu ambulantu. Studenti koji su u Zagrebu na Erasmusu, a dolaze iz drugih država Europske unije, moraju sa sobom imati karticu europskog zdravstvenog osiguranja koje znači da su osigurani u svim europskim državama, a način i uvjeti prijavljivanja liječniku ovisi o njihovim osiguranjima.
 

Je li potrebna narudžba prije pregleda?


Ako imate neki zdravstveni problem, kao i kod svakog liječnika obiteljske medicine, preferira se narudžba prije pregleda, međutim, ako je razlog dolaska dovoljno dobar, neće vas potjerati ako se niste naručili. Ako je situacija hitnija i niste se stigli naručiti, možete pričekati da nađu malo vremena i za vas.
 

Mogu li izdavati recepte?


Studentski liječnici sada mogu napraviti pregled i napisati recept za potrebne lijekove, kažu iz Doma Zdravlja Studentski Centar Stjepan Radić.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA