LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Duhanski proizvodi

Uznemirujući video prikazuje što samo jedna kutija cigareta učini ljudskim plućima

Nakon provedenog eksperimenta, sadržaj posude poprimio je ružnu smeđu boju, a na stijenkama se pojavio talog sličan onome kakav se nakuplja u grlu pušača.

Nakon provedenog eksperimenta, sadržaj posude poprimio je ružnu smeđu boju, a na stijenkama se pojavio talog sličan onome kakav se nakuplja u grlu pušača.

I ptice na grani znaju da pušenje izuzetno štetno utječe na zdravlje čovjeka. Pluća su prva na udaru, a duhanski dim doslovno razara meko tkivo našeg glavnog dišnog organa.

Iako je samosvjesnost o štetnosti sve veća, zapravo se mali broj ljudi uspije riješiti ove opake ovisnosti. U želji da potakne ljude na prestanak pušenja YouTuber, Chris Notap, objavio je video koji zorno prikazuje što samo jedna kutija cigarete čini plućima. 

Posuda napunjena vatom simulirala je ljudska pluća, a zračna pumpa je obavljala proces uvlačenja duhanskog dima. Nakon provedenog eksperimenta, sadržaj posude poprimio je ružnu smeđu boju, a na stijenkama se pojavio talog sličan onome kakav se nakuplja u grlu pušača.

Posljedice pušenja na ljudsko tijelo nisu tajna, a ako ga dosad niste imali, evo vam jedan razlog zašto biste trebali prestati pušiti. Nikad nije kasno i jednom kad vidite što vašim plućima učini samo jedna kutija cigareta, dobit ćete snagu koja vam treba da konačno odlučili prestati. Želim vam sreću u odluci da prestanete pušiti i zapamtite, čekati još jedan dan može biti prekasno - napisao je Notap.


FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT