LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti kreativci: Antonela Ožić Bašić

Unikatnim modnim kreacijama studentica pokrenula biznis – BijouxDiva Design

Antonela Ožić Bašić svoje kreacije krije pod imenom BijouxDiva. Pohvaliti se može sve brojnijim uspjesima i ostvarenim suradnjama, poput snimanja za Elle.hr ili titulom glavne dizajnerice modnih dodataka za Miss Dalmacije.

Antonela Ožić Bašić svoje kreacije krije pod imenom BijouxDiva. Pohvaliti se može sve brojnijim uspjesima i ostvarenim suradnjama, poput snimanja za Elle.hr ili titulom glavne dizajnerice modnih dodataka za Miss Dalmacije.

Antonela Ožić Bašić studentica je završne godine Fakulteta Zdravstvenih studija u Mostaru. Rođena je u Makarskoj, gdje je završila osnovnu školu, a potom se preselila u Split i stekla naziv fizioterapeutske tehničarke, završenom srednjom školom. Uz zdravstvenu pozadinu, ima hobi koji već s pravom može nazvati biznisom. Naime, vješta je u izradi unikatnog nakita te ostalih modnih dodataka, o čemu je porazgovarala s nama.

FOTO: Antonela Ožić Bašić

Ideja o izradi nakita rodila se već u srednjoj školi, ali zbog odlaska u školu i života u đačkom domu, Antonela nije imala vremena za realizaciju. Ipak, kaže da je svoju umjetničku notu njegovala pohađanjem dramske sekcije i pisanjem za domski list. Na drugoj godini faksa, kada je posložila raspored novih studentskih obveza, odlučila je da je pravo vrijeme za pokretanje vlastite proizvodnje modnih dodataka.

– Kada sam realizirala sve planove, izradila sam Facebook stranicu, pozvala prijatelje da podrže stranicu lajkom i pozovu one koji također vole modne dodatke. To je bila najučinkovitija promocija. –

U ponudi se nalaze modni dodaci prilagođeni sezonama. Ljetni su uvijek najbrojniji i najšareniji, od cekera za plažu, majica, ogrlica, kruna. Zimske tople pletene trake za kosu, statement ogrlice i narukvice također pronađu istaknuto mjesto u kombinacijama modernih djevojaka i žena. 

– Voljela bih istaknuti da je u pripremi prva kolekcija vjenčanih dodataka, ali i velika zimska kolekcija koja će se sastojati od čak 8 mini kolekcija. Jedva čekam pokazati vam sve to! –

Kruna i cvjetni obruči za vjenčanje Maje Škufce,  FOTO: Antonela Ožić Bašić

Antonela je dosad sudjelovala na brojnim modnim događajima, poput snimanja za Elle.hr i modne revije City 45'20 u Rijeci. Glavna je dizajnerica nakita i modnih dodataka za Miss Dalmacije, za Miss Hrvatske te jedna od organizatorica izbora za Miss Dubrovačko-neretvanske županije. Ne zna kako je dobila čast sudjelovati u svemu tome, već tvrdi da o tome može samo nagađati. Vjeruje da se ljudima sviđa njen stav, da radi svoj posao precizno i odgovorno. Tvrdi kako ne želi biti kopija, već provoditi vizije u djela.
 

Postani volonter/ka linije 116 006 i pruži pomoć žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja


FOTO: Antonela Ožić Bašić
 
Uz niz narudžbi koje joj svakodnevno pristižu, mnogo je pozitivnih i negativnih iskustava. Veselo se prisjeća i anegdota, koje joj ostanu duboko urezane u pamćenju. Posljednja takva joj se, kaže, uvukla u srce.

– Gospođa Ana je u Gloriji vidjela moje torbe i doslovno se, kako ona kaže, zaljubila. Gospođa nema Facebook, nema Instagram i zvala je informacije gdje je po prezimenu našla broj moje bake, ostavila svoj i zamolila da joj se javim. –

Naravno, Antonela joj se potom javila, upoznala izrazito dragu gospođu i njenu torbu poslala za Zagreb. 

Od svojih proizvoda ne može izdvojiti jedan najdraži ili neki za koji se posebno vezala, ali zato ističe kolekciju #Ženaženi, koja ima posebno mjesto u njezinom srcu. S obzirom na to što je zdravstvena djelatnica, trudi se i putem mode poslati određenu poruku. Spomenutom kolekcijom se kupnjom narukvice donira 20 kuna, a od sakupljenog novca planira se izraditi vlasulja za djevojčicu ili mladu djevojku oboljelu od autoimune ili maligne bolesti.

FOTO: Antonela Ožić Bašić

– U svemu, pa i u izradi, najveća podrška mi je moja majka. Majka je žena koja je rodila, odgajala i satkala svoj život u moj. Tko bi me bolje razumio i bio veća podrška od nje?  –

Budući da je posla jako puno, sve ne može sama. Trenutačno ima ima dvije dobre vile, kako zove svoje pomoćnice. One su zadužene za sve pristigle poruke kao i slanje paketa, a ona je zadužena za proizvodnju i odgovore na pitanja vezana uz suradnje i promocije. 

Lucija Lugomer Dubrovnikom je prošetala BijouxDiva ceker, FOTO: Antonela Ožić Bašić
 
Tu neće stati, već najavljuje širenje svojeg tima u listopadu, kada namjerava zaposliti još tri osobe. Tvrdi da je to možda baš netko tko čita ovaj članak te se taj može slobodno javiti.

– Za kraj želim svima poručiti da se ne boje realizirati svoje ideje. Dajte ljudi, zar nije bolje kad nas je više?! U svemu, što god radite, odvažite se, budite svoji. Definitivno nije lako, ali ustrajte i rezultati će biti vidljivi.  –

FOTO: Antonela Ožić Bašić

Antonela svoje kreacije krije pod imenom BijouxDiva Design, a pronaći je možete na Facebooku i Instagramu te provjeriti krije li se tu vaš savršeni komad nakita ili vesela torba.  

Ovo je bio još jedan u nizu intervjua o studentima i njihovim hobijima. Ako ste propustili prijašnje intervjue u seriji Studenti kreativci, provjerite što su nam ispričali neki od dosadašnjih sugovornika: MateaTenaMarijaPaulaLukaDoroteja i Petra.

Studenti i droga: „Da sam malo manje anksiozna, bila bih na kokainu.”


FOTO: ANTONELA OŽIĆ BAŠIĆ / BIJOUXDIVA DESIGN