LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Cijepljenje protiv koronavirusa

U Zagrebu se nastavlja cijepljenje bez najave; donosimo ovotjedne termine

Ovaj se tjedan građani mogu cijepiti Janssenom, Modernom ili Pfizerom na četiri zagrebačke lokacije, u jutarnjem ili popodnevnom terminu.

Ovaj se tjedan građani mogu cijepiti Janssenom, Modernom ili Pfizerom na četiri zagrebačke lokacije, u jutarnjem ili popodnevnom terminu.

Od ponedjeljka, 26. srpnja, ponovno je moguće cijepiti se bez najave i naručivanja na punktovima za masovno cijepljenje u Zagrebu. Građanima će ponovno biti dostupno cjepivo Janssen proizvođača Johnson & Johnson, ali i Moderna i Pfizer, javljaju iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar

Cjepivom Janssen, koje trenutno predstavlja najbrži način dobivanja EU digitalne COVID potvrde jer je potrebna samo jedna doza, a potvrda se može dobiti 22. dan nakon cijepljenja, građani će se moći cijepiti na sljedećim lokacijama: 
  • Dom sportova, Trg Krešimira Čosića 11
  • Sportska dvorana gimnazije Lucijana Vranjanina, Trg hrvatskih Pavlina 1
  • Srednja tehnička škola Jelkovec, Vladimira Strahuljaka 1, 10 360 Sesvete 
Termini u kojima će se na tim lokacijama odvijati cijepljenje bez najave i naručivanja su sljedeći: 
  • 26. srpnja od 14.30 do 19 sati (Janssen)
  • od 27. do 30. srpnja i 2. kolovoza od 8 do 12 sati i od 14.30 do 19 sati (Janssen)
Osim Jannsenom, građani se mogu cijepiti i Modernom i Pfizerom na Zagrebačkom velesajmu (paviljon 6) u sljedećim terminima: 
  • 29. srpnja od 8 do 12 sati i od 14.30 do 19 sati (Moderna/Pfizer)
  • 30. srpnja od 8 do 12 sati i od 14.30 do 19 sati (Janssen/Pfizer)
  • 31. srpnja od 8 do 12 sati (Pfizer)
  • 2. kolovoza od 8 do 12 sati i od 14.30 do 19 sati (Pfizer)

– Odaziv na javni poziv je zasad iznimno povoljan, a na cijepljenje bez prethodnog naručivanja dnevno dođe i do tisuću građana. Riječ je o trenutno najbržem načinu za zaštitu svojeg i kolektivnog zdravlja, kao i za osiguravanje bezbrižnog i slobodnog kretanja tijekom ljetnih mjeseci. U četvrtak, petak i subotu bit će dostupna i cjepiva Moderna, Pfizer i Janssen, na punktu Velesajam. Brzini cijelog procesa uvelike doprinosi i mogućnost da se ova cjepiva prime putem javnog poziva, odnosno bez prethodnog naručivanja. Stoga su svi pozvani da, ususret ljetu i sezoni godišnjih odmora, na najbrži i najjednostavniji način zaštite sebe i svoje bližnje – cijepljenjem na jednom od navedenih punktova – poručuju iz Nastavnog zavoda. 

FOTO: UNSPLASH