LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Inspirativna priča

U svijetu koji nam broji mane, knjiga „Fitness i Napolitanke“ uči nas da istinski zavolimo sebe

Mateja Klemenčić dugo nas inspirira na svom instagramskom profilu, a sada o suočavanju s ortoreksijom, ali i izgradnji zdravog odnosa prema hrani, vježbanju i vlastitom tijelu možemo čitati i u knjizi koja donosi korisne i konkretne savjete.

Mateja Klemenčić dugo nas inspirira na svom instagramskom profilu, a sada o suočavanju s ortoreksijom, ali i izgradnji zdravog odnosa prema hrani, vježbanju i vlastitom tijelu možemo čitati i u knjizi koja donosi korisne i konkretne savjete.

Imate li u glavi viziju savršenoga tijela? I popis odjevnih komada za vrijeme kada dosegnete svoj ideal? U potrazi ste za čarobnom formulom koja u trenu topi masne naslage? Žao nam je što vas moramo razočarati: čarobna formula ne postoji. No knjiga Fitness i Napolitanke Mateje Klemenčić može vam, umjesto toga, pomoći u nečemu mnogo važnijem – prihvaćanju sebe i izgradnji zdravoga odnosa sa svojim tijelom.

Ova stručnjakinja za uravnoteženu prehranu, koja svakodnevno inspirira i osnažuje tisuće pratitelja na svom instagramskom profilu Fitness i Napolitanke, ima misiju osvijestiti važnost zdravoga odnosa prema hrani i vježbanju te naposljetku i vlastitom tijelu. S tim ciljem posvetila se pisanju knjige u kojoj je ispričala svoj težak put u borbi s poremećajem u prehrani i koja će vrijednim uvidima nastaviti pomagati drugima.


Autorica nas u priču uvodi promišljanjima o retuširanim fotografijama supermodela i holivudskih zvijezda kojima smo okruženi od djetinjstva, a zatim nas hrabro suočava s vlastitim surovim iskustvom: od dijeta, fitness-režima i dijagnoze ortoreksije – stanja o kojemu se i dalje ne govori dovoljno – te začaranoga kruga izgladnjivanja i prejedanja do konačnoga svjetla na kraju tunela i puta ka oporavku. Oba dijela procesa imaju zajednički nazivnik: fitness i Napolitanke.

 
Autoričine ilustracije također su pronašle svoje mjesto u knjizi / FOTO: Press

Ova knjiga namjerno vam neće otkriti tajnu o drastičnom mršavljenju, načinima na koje možete ubrzati metabolizam i sastojcima koji čudotvorno uklanjaju viškove. Jer smisao nije u tome. Pri čitanju naći ćete se u vrtlogu emocija u kojemu ćete se možda i sami prepoznati, a knjiga sadržava i misaone vježbe s konkretnim koracima koji će vas, uz autoričino iskustvo i stručnu podlogu, potaknuti na promišljanje o onome što je u životu zaista važno.

Neke nas priče dotaknu na trenutak, a neke se zaista urežu u pamćenje i tjeraju nas da budemo bolji prema sebi – i svom tijelu.

– Pitam se kako bi bilo kad bismo svi prihvaćali sebe i svoje tijelo. Kad bismo energiju koju ulažemo u neprihvaćanje i mijenjanje svog tijela ulagali u ostvarivanje svojih snova. Kad bismo hranili svoje tijelo i dušu i ostvarili odmah svoje snove. Kakav bi to bio svijet? Pitate li se vi? – poručuje Mateja.

Svi oni koji se prvi put susreću s Matejom i njezinom misijom, više informacija mogu pronaći na njezinom instagramskom profilu, a Fitness i Napolitanke dostupni su na službenoj stranici izdavača www.alegria-knjiga.hr.
FOTO: PRESS