LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
RAZLIČITE TEME

U Splitu se za mlade organizira Mala škola mentalnog zdravlja

Depresivnost, anksioznost, društvene mreže, gubitci i sreća bit će teme pet besplatnih radionica koje će voditi stručnjakinje Društva psihologa Splitsko-dalmatinske županije.

Depresivnost, anksioznost, društvene mreže, gubitci i sreća bit će teme pet besplatnih radionica koje će voditi stručnjakinje Društva psihologa Splitsko-dalmatinske županije.

Klub Zona iz Splita otvorio je prijave za Malu školu mentalnog zdravlja, koja će se održavati u Razredu u splitskom Domu mladih. Depresivnost, anksioznost, društvene mreže, gubitci i sreća bit će teme pet besplatnih radionica koje će voditi stručnjakinje Društva psihologa Splitsko-dalmatinske županije.
 

Na prve dvije radionice, 13. i 20. ožujka, sudionici će osvijestiti kako prepoznati simptome depresije te naučiti razlikovati trenutna raspoloženja od stanja i poremećaja. Razgovarat će se o tome je li uopće moguće da ljudi budu pretežno sretni te koji su faktori koji utječu na našu percepciju sreće. Tjedan dana kasnije, 27. ožujka, govorit će se o anksioznosti i napadajima panike te simptomima i metodama nošenja s tim poremećajima. Na radionicama u travnju, 3. i 11. travnja, sudionici će imati priliku razgovarati i učiti o gubicima i tugovanju te utjecaju društvenih mreža na mentalno zdravlje. Sve radionice održavaju se u 18 sati te su odlična prilika da mladi osnaže svoje mentalno zdravlje, najavljuje Lara Buljan Gudelj, predsjednica Društva psihologa Splitsko-dalmatinske županije.
Mala škola mentalnog zdravlja realizira se u sklopu projekta Centar za mlade Split+ čiji je nositelj Info zona. Aktivnost se realizira u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom Split te uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, a prijaviti se možete ovdje.
FOTO: KLUB ZONA, PRESS