LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Stručna pomoć

U SC-u odsad potpuno besplatno dostupna usluga psihološkog savjetovanja

Studentima s raznim problemima i teškoćama na raspolaganju će biti iskusna psihologinja koja će ih primati u trima terminima tjedno.

Studentima s raznim problemima i teškoćama na raspolaganju će biti iskusna psihologinja koja će ih primati u trima terminima tjedno.

Studentski centar u Zagrebu studentima odsad nudi uslugu studentskog psihološkog savjetovanja u trima terminima tjedno. Potpuno je besplatna.

Studenti trebaju doći isključivo ako su zakazali termin na broj 095 4855 117 pozivom ili WhatsAppom, a termini su sljedeći: ponedjeljkom i srijedom od 18 do 20 sati te subotom od 9 do 13 sati. Savjetovanje se održava u Studentskom naselju Cvjetno naselje.

Stručnu pomoć pruža iskusna psihologinja, a namijenjena je studentima s teškoćama prilagodbe na novo mjesto stanovanja, studij i okruženje, studentima s anksioznim smetanjama (napadi panike, zabrinutost, strahovi, fobije), studentima s teškoćama u odnosima s drugim ljudima, sramežljivim studentima i onima sa strahom od javnog nastupa. Psihologinji se također mogu obratiti studenti s promjenama raspoloženja, gubitkom interesa, povlačenjem te depresivnim stanjima, ali i oni koji imaju teškoće u učenju, organizaciji vremena i gradiva, teškoće u polaganju ispita te druge teškoće u području osobnog rasta i razvoja.

Iz SC-a napominju da će, u slučaju većeg interesa, u rad savjetovališta studenti biti uključeni po redoslijedu javljanja te trijaži teškoća. S obzirom na to da je traženje stručne pomoći i posjećivanje psihologa, nažalost, i dalje tabu-tema, od velike je važnosti ovakva besplatna usluga jer će studentima biti predstavljena važnost očuvanja brige o mentalnom zdravlju, a pritom za dobivanje pomoći neće morati izdvajati vrtoglave iznose. 
FOTO: PIXABAY