LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Psihoedukativna izložba

Studentice psihologije i psihologinje na Korzu postavile smjernice za jačanje dobrobiti

Do sutra se može pogledati psihoedukativna izložba koja za cilj ima pružiti alate za brigu o mentalnom zdravlju građanima različitih životnih priča.

Do sutra se može pogledati psihoedukativna izložba koja za cilj ima pružiti alate za brigu o mentalnom zdravlju građanima različitih životnih priča.

Udružene studentice psihologije i psihologinje, članice udruge Psirius, u ponedjeljak, 3. svibnja, otvorile su izložbu (P)ostati dobro: Smjernice za jačanje dobrobiti na postamentima na Korzu u Rijeci. Prolazeći ondje, građani tako mogu saznati što se krije iza pojmova otpornost, mentalna higijena, suočavanje sa stresom, kao i istražiti kako bolje spavati, komunicirati, ispuniti svoje vrijeme te biti dobro sa sobom i drugima.

– Ova psihoedukativna izložba ima za cilj pružiti alate za brigu o mentalnom zdravlju građanima različitih životnih priča. Obuhvaća 18 plakata na kojima su, uz prateće grafičke elemente, na hrvatskom i engleskom jeziku prikazani kratki opisi osnovnih pojmova iz zdravstvene, savjetodavne i kliničke psihologije. Svaka tema obuhvaćena je popularno-znanstvenim pojašnjenjem te smjernicama za primjenu u svojoj svakodnevici. – istaknuto je na službenim stranicama Rijeke psihologije.

Dva plakata pripadaju upravo obilježavanju jubilarne, 10. Rijeke psihologije i prigodnoj humanitarnoj akciji unutar koje su sakupljena sredstva za Društvo psihologa Sisačko-moslavačke županije u svrhu podrške psiholozima za edukaciju i rad s traumama.

– Izložba (P)ostati dobro: Smjernice za jačanje dobrobiti potaknuta je preporukama Europske federacije psihologa (EFPA) o ulozi psihologije u jačanju mentalnog zdravlja uslijed krize uzrokovane pandemijom. Autorice izložbe članice su udruge studenata psihologije Psirius, koja je glavni nositelj i organizator projekta, uz Psiriusove alumni članice, psihologinje Silviju Šikić, Hanu Gačal i Nevu Ljuština, koje su na projektu sudjelovale kao mentorice i koautorice. – navedeno je.

Osim međugeneracijske volonterske suradnje koju je iznjedrio Odsjek za psihologiju, ostvarena je suradnja više studentskih udruga pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Članovi udruge studenata kroatistike Idiom lektorirali su radove, dok je udruga studenata anglistike Slang sudjelovala u pripremi i prilagodbi engleskih verzija. Autorstvo grafičkih rješenja potpisuje Jelena Babić iz grafičkog studija 3D2 visual.

Izložbu sufinancira i podupire Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci te Organizacijski odbor Rijeke psihologije. Može se pogledati do 11. svibnja 2021. godine.
FOTO: RIJEKAPSIHOLOGIJE.UNIRI.HR