LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljetna škola medicine ronjenja

Studenti medicine doveli najbolje kolege iz svijeta u Hrvatsku; učit će o ronjenju

Ljetna škola medicine ronjenja studente će naučiti kako roniti, ali ih i nizom predavanja vodećih hrvatskih stručnjaka podučiti podvodnoj i hiperbaričnoj medicini koja se sve više primjenjuje u liječenju.

Ljetna škola medicine ronjenja studente će naučiti kako roniti, ali ih i nizom predavanja vodećih hrvatskih stručnjaka podučiti podvodnoj i hiperbaričnoj medicini koja se sve više primjenjuje u liječenju.

Tečaj ronjenja za studente medicine iz cijelog svijeta, u sklopu Ljetne škole medicine ronjenja, počeo je 5. srpnja prvim zaronom na plaži Kantrida u Rijeci. Riječ je o školi koju organizira Međunarodna udruga studenata medicine Hrvatska (CroMSIC), a u kojoj sudjeluju izvrsni studenti medicine iz Kine, Estonije, Izraela, Austrije, Nizozemske, Indonezije, Hong Konga, Singapura i Švedske.

Ljetna škola medicine ronjenja studente će naučiti kako roniti, ali ih i nizom predavanja vodećih hrvatskih stručnjaka podučiti podvodnoj i hiperbaričnoj medicini koja se sve više primjenjuje u liječenju. Riječ je o grani medicine koja nije više orijentirana samo na liječenje stanja izazvanih boravkom na velikim dubinama, već i na liječenje rana od dijabetesa, ulceroznog kolitisa, opeklina, smrzotina, Chronove bolesti...

– Zbog toga naša udruga surađuje s KBC-om Rijeka i Centrom za podvodnu i hiperbaričnu medicinu u kojima rade vrhunski stručnjaci i koji svoja znanja nesebično žele podijeliti s našim kolegama studentima iz cijeloga svijeta – ističe Frano Marinelli, predsjednik Međunarodne udruge studenata medicine Hrvatska.

Dodaje da je izuzetno ponosan što je ova udruga aktivna već 25 godina i da je od udruge koja se tijekom rata borila s privlačenjem stranih studenata danas nastala jedna od prepoznatljivijih među studentima medicine, između ostalog i zbog jedinstvenog projekta – ove ljetne škole. 

Oduševljenje studenata koje je ugostila udruga CroMSIC nije se moglo sakriti, a motivi njihova dolaska su, uz stjecanje znanja iz specifične grane medicine, svakako bili i na strani Hrvatske za koju imaju samo riječi hvale.

FOTO: STUDIO CONEX