LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Potvrda iz HZJZ-a

Studenti medicine cijepit će se među prvima

Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo stigla je potvrda u kojoj stoji da su studenti medicine uvršteni u prioritetnu skupinu za cijepljenje.

Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo stigla je potvrda u kojoj stoji da su studenti medicine uvršteni u prioritetnu skupinu za cijepljenje.

Studentski zbor Medicinskog fakulteta u Zagrebu podijelio je vijest da će studenti medicine biti uvršteni na prioritetnu listu za cijepljenje protiv virusa SARS-CoV-2. Prioritet pri cijepljenju imat će studenti viših/kliničkih godina studija.
Vezano: FOTO: Tri jednostavna koraka do prijave za cijepljenje – preko interneta!
Riječ je o potvrdi koja je pristigla iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kao odgovor na zamolbe dekana svih medicinskih fakulteta u Hrvatskoj da im se cijepljenje omogući što prije. U zamolbi je pisalo sljedeće:

– Predmet: Zamolba za prioritetno cijepljenje studenata medicinskih fakulteta protiv SARS-CoV-2 virusa koji su putem nastave i volontiranja uključeni u bolnički sustav i u kontaktu su s bolesnicima.

Poštovani,

sukladno potrebi za odrađivanjem kliničkog dijela nastave u sklopu edukacija budućih liječnika te činjenici da su studenti u direktnom kontaktu s brojnim pacijentima od kojih su mnogi pripadnici rizičnih skupina za razvoj teške kliničke slike uslijed oboljenja od COVID-19, smatramo opravdanim prioritetno cijepljenje studenata medicinskih fakulteta koji odrađuju vježbe u kliničkim bolničkim centrima, kliničkim bolnicama, domovima zdravlja i zavodima za javno zdravstvo.

Detaljnije informacije o početku i načinu organizacije cijepljenja još nisu poznate, pa Zbor navodi da će obavijestiti studente čim sazna nešto novo.
FOTO: PIXABAY