LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
dodatak skincare rutini

Spas za kožu kojeg preporučuju stručnjaci skincare svijeta: ledene kugle

Sužavanje pora, smanjenje vidljivosti tamnih krugova ispod očiju, smirivanje upala, poboljšanje cirkulacije neke su od glavnih zadaća ovog skincare tretmana.

Sužavanje pora, smanjenje vidljivosti tamnih krugova ispod očiju, smirivanje upala, poboljšanje cirkulacije neke su od glavnih zadaća ovog skincare tretmana.

Ledene kugle modernija su verzija prirodnog tretmana kockicama leda kojeg koriste brojni skincare stručnjaci. Poput kockica leda, ledene kugle potiču limfnu drenažu i pomažu u jačanju elastičnosti kože, ali su daleko manje neuredne.
 

 ,,Ledene kuglice nude optimalniju upotrebu i ubrzavaju prednosti uključivanja leda u vaš režim njege kože“, potvrđuje estetska liječnica dr. Geetika Mittal Gupta za Vogue India.


Zašto koristiti ledene kugle, ako postoji besplatna varijanta običnih kockica leda? Ipak, postoji razlika. Masiranje leda direktno na kožu može ju oštetiti, dok kod ledenih kugli ne postoji taj rizik.
 

,,Ako kožu predugo trljate ledom, prijeti vam opeklina od leda. Baš kao što dobijete toplinsku opeklinu, možete dobiti i opeklinu od leda, koja može ostaviti i ožiljak. Ledene kugle obično imaju temperaturu od 1-3 stupnja, čime se eliminiraju takvi rizici", ističe Vibhuti Arora, stručnjakinja za jogu za lice i suosnivačica brenda House of Beauty, prenosi Vogue India.
 

Koji su benefiti krioterapije?


Krioterapija primjenjuje niske temperature kako bi se rješavali određeni problemi u tijelu, a kad je riječ o koži, njen učinak se ogleda u smanjenju oticanja lica i poboljšanju cirkulacije. Ledene kugle koriste se za masažu kože kako bi potaknule živce i ojačale mišiće lica. Također, koriste se za sužavanje pora i smanjenje vidljivosti tamnih krugova ispod očiju. Osim toga, izvrsne su i za smirivanje upala koje se mogu pojaviti nakon raznih kozmetičkih tretmana u stručnim salonima, piše Super1.

Najbolje rezultate dobit ćete ako kugle čuvate u hladnjaku prije upotrebe, pružajući tako najizraženiji učinak zategnute kože. Osobe koje koriste šminku će cijeniti činjenicu da ove kugle poboljšavaju apsorpciju make-up proizvoda i djeluju kao odlična podloga za šminku.

 

FOTO: FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA