LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pozitivne promjene

Recite zbogom negativnim mislima

Donosimo vam četiri koraka za lagodniji život s manje stresa, depresije i anksioznosti.

Donosimo vam četiri koraka za lagodniji život s manje stresa, depresije i anksioznosti.

Negativne misli loše utječu na naš svakodnevni život. Uzrokuju stres, potiču anksioznost i vode ljude u depresiju. Ako se i sami nosite s ovim problemima, slijedite ove korake koje bi vam mogli uvelike pomoći u kreiranju pozitivnih misli i boljeg života.

Uključite vizualizaciju u svoju dnevnu rutinu

Vizalizacija je tehnika koja vas može napuniti pozitivnom energijom, opustiti, ali i utjecati na vašu budućnost. Dokazano je da vizualizacija može povećati motivaciju, samopouzdanje i samoefikasnost, poboljšati motorne performanse i pripremiti vaš mozak za uspjeh, piše studomat.ba.

Zato zamišljajte pozitivne ishode, osvarene ciljeve, putovanja, novac… sve ono što želite! Uključite sva vaša čula. Vizulizirajte svakoga dana, ujutro ili, još bolje, pred spavanje i tako kreirajte pozitivan osjećaj koji će vas pripremiti za dobre rezultate i uspjeh!

Pravilno formulirajte svoje misli

Negativne misli čine da svaki problem ili izazov bude još veći i teži. Svaki put kada pomislite da će se nešto loše dogoditi, da se stvari neće okrenuti u vašu korist, da nećete dostići željene ciljeve…  okrenite smjer svojih misli. Mentalni trik je u tome kako formulirate s nvojeove misli. One moraju biti pozitivno utemeljene, ali takve da u njih povjerujete i nađete unutrašnji mir. Iako će ovo zahtijevati malo truda, vježbajte nove misli i budite uporni!

Odvojite vrijeme da radite ono što volite

Kada se počnete radovati nečemu, vaš um postaje proaktivan. Osjećate se ispunjeno, živo, puno energije. Da biste se tako osjećali svakoga dana, trebate odvojiti vrijeme da radite ono što vas čini sretnim. Možda nekada bude teško naći vremena, ali je itekako važno. Zapravo, ne postoji ništa važnije od toga da se osjećate dobro, a prakticiranje onoga što vas čini sretnim je najbolji način da ostanete pozitivni. Kada ste pozitivni, u stanju ste da vodite računa o sebi i da se lakše nosite sa svim životnim izazovima.

Znajte da ništa nije konačno

Ništa nije konačno, trajno i zauvijek. Ni trenutni posao koji ne volite, ni nesretan ljubavni život, ni loše zdravlje. Iako vam se nekad čini da je, vjerujte mi da nije. Jedino što je doživotno jest promjena. Čime god da ste nezadovoljni, bitno je da prihvatite stav da se sve može promijeniti i poboljšati! Kada to prihvatite, osjetiti ćete ogromno olakšanje i bit će vam mnogo lakše misliti pozitivno o stvarima koje čine da se osjećate loše.
FOTO: PEXELS