LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Cijepljenje protiv koronavirusa

Provjerili smo možete li zatražiti termin za cijepljenje prije nego prođe 6 tjedana

Iako je preporuka da se građani cijepe 6 tjedana nakon prve doze, termin za cijepljenje možete zatražiti i prije i to u punktu u kojem želite – donosimo i kako!

Iako je preporuka da se građani cijepe 6 tjedana nakon prve doze, termin za cijepljenje možete zatražiti i prije i to u punktu u kojem želite – donosimo i kako!

Iako je uglavnom razmak između primanja dvaju doza cjepiva protiv koronavirusa 6 tjedana, neki su ipak nestrpljivi i žele iz raznoraznih razloga što prije primiti drugu dozu – kako bi im što ranije ovoga ljeta prošlo potrebnih dva tjedna od druge doze za odlazak na svadbe, putovanje i slično ili jednostavno jer se žele riješiti toga.
 
Za one koji to još ne znaju, napominjemo da je putem Portala zdravlja, ali i putem drugih kanala, moguće rezervirati termin u određenom terminu i punktu, čak i prije nego prođe 6 tjedana, no je li to preporučljivo? Kontaktirali smo stručnjake na e-adresi cijepljenjecovid@stampar.hr, koji su nam odgovorili sljedeće:
– Minimalni razmak između dvije doze je 3 tjedna no preporučeni razmak je 4-6 tjedana. Svakako preporučujemo da se naručite u preporučenom razmaku.
Ako, pak, ne želite čekati 6 tjedana već se želite cijepiti drugom dozom nakon 4 ili 5 tjedana, svoj termin na Portalu zdravlja možete dobiti tako da odete na opciju COVID-19, a zatim na Naručivanje za cijepljenje protiv COVID-19.

Prvo što trebate jest odabrati županiju, a zatim punkt na kojemu se želite cijepiti. Kada to učinite sljedeći je korak odabir termina, pri čemu možete odabrati najraniji datum koji želite, nakon čega vam sustav ponudi slobodni termin, s točnim datumom i vremenom u kojemu se trebate pojaviti na tom punktu. Sustav zatim u sljedećem koraku izlista sve podatke pa je potrebno samo kliknuti na gumb Naruči se.
FOTO: PIXABAY