LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tehnologija

Proljetne radosti: savjeti za „wellbeing” uz pomoć pametnih tehnologija

U nastavku pronađite tri zanimljive ideje kako naučiti uživati u trenutku u kojem se nalazimo, pritom koristeći zanimljive mogućnosti pametnih tehnologija.

U nastavku pronađite tri zanimljive ideje kako naučiti uživati u trenutku u kojem se nalazimo, pritom koristeći zanimljive mogućnosti pametnih tehnologija.

Dolaskom proljeća i tijelo se budi iz dugog zimskog sna te potpuno napunjenih baterija spremno je uživati u svemu što priroda nudi. No, osim sunčanih dana, procvalog drveća i cvrkuta ptica, za studente je često proljeće glasnik kolokvija i sve bližih ljetnih ispitnih rokova. Stres, nažalost, zna nadvladati ljepotu razdoblja u kojem se nalazimo, pa je stoga vrlo bitno pronaći načine kako ostati prizemljeni. U nastavku pronađite tri zanimljive ideje kako naučiti uživati u trenutku u kojem se nalazimo, pritom koristeći zanimljive mogućnosti pametnih tehnologija.

Povezivanje s prirodom


Svi se možemo složiti kako je proljeće savršeno doba za mnogobrojne aktivnosti u prirodi. Temperature koje nisu previsoke niti preniske, povjetarac koji nježno hladi i predivan krajolik koji se ponovno vraća u život zaista nadahnjuje i unosi pozitivnu energiju u svakodnevicu. Stoga, bez obzira na to radilo se o planinarenju, pikniku u parku ili šetnji uz jezero, more ili rijeku, proljeće je izvrsno razdoblje da se povežemo s prirodom. Prekrasnu prirodu oko sebe snimite uz novi Samsung Galaxy A55 5G, jer Super HDR značajka omogućuje svim videozapisima da blistaju u različitim uvjetima osvjetljenja, zahvaljujući optimiziranoj boji i kontrastu. Snimajte precizno uz OIS i VDIS stabilizaciju u 4K te na realističan način zabilježite svijet oko sebe, kojemu se možete vratiti kad god poželite, jer ovaj mobitel dolazi s pohranom čak i do 128 ili 256 GB.

FOTO: Shutterstock


Personalizirana meditacija


Stres oko fakultetskih obveza zna nekada biti neizdrživ, stoga je bitnije nego ikad paziti na vlastito mentalno zdravlje. Meditacija je jedan od izvrsnih načina kako smiriti um i tijelo, a možeš ju provoditi kako god smatraš da je najbolje za tebe. Bez obzira na to radiš li meditaciju u udobnosti vlastitog doma, osami prirode ili u grupnom okruženju, najbitnije je pravilno disati te opustiti tijelo i um. U svoju malu rutinu možeš uključiti umirujuću glazbu ili određene vježbe rastezanja, a svoj napredak možeš pratiti na Samsung Galaxy Fit3 pametnom satu, koji u pravom vremenu mjeri tvoje otkucaje srca, disanje, razinu kisika i broj koraka. Svoje zdravstvene podatke uvijek možeš imati spremne na dodir prsta, jer u aplikaciji Samsung Health sve se informacije o vježbanju, spavanju i zdravstvenom napretku kontinuirano osvježavaju.

FOTO: Samsung Galaxy SM-R390 Fit3 pametni sat, praćenje sna


Sreća je u malim stvarima


Sigurno ste već bezbroj puta čuli kako je sreća u malim stvarima, ali koliko god prakticirali mindfullnes, pokušavali se opustiti, vježbati i meditirati, na kraju dana, ljepota života je upravo u malim trenucima koje svakodnevno proživljavamo. Kolokviji i ispiti prije ili kasnije se polože, ali jedinstvenost trenutka ono je što je neponovljivo. Stoga, ako zaista želite naučiti biti prizemljeni, morate naučiti cijeniti male stvari i trenutke u danu. Da ljepota leži u detaljima, najbolje zna Samsung Galaxy A35 5G, uz koji možete snimiti prekrasne fotografije širokokutnom kamerom visoke rezolucije od 50 MP. Svoje fotografije uredite posebnom značajkom Edit Suggestion, koja pruža automatske prijedloge za uređivanje, kao što su pozadinsko zamućenje ili brisanje sjena.

FOTO: Shutterstock
 
Bez obzira na što se odlučili, proljeće je idealno vrijeme za započeti nove, zdravije navike, a upravo inspiraciju za njih možeš pronaći u prirodi. Uz pomoć pametnih tehnologija nadopuni svoju novu rutinu i zapamti da se i malim promjenama mogu postići veliki pomaci.
FOTO: SHUTTERSTOCK