LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Buđenje mozga

Prijeđite iz pasivnog stanja u aktivno u nekoliko jednostavnih koraka

Svi volimo lijene dane, no kada u lijenosti počnemo pretjerivati, pretvorimo se u mačke koje cijeli dan leže na suncu i ne rade ništa, a onda se čudimo zakržljalosti. Stoga otkrivamo jednostavne načine kako voditi zdrav i aktivan život, kojim ćete biti zadovoljni.

Svi volimo lijene dane, no kada u lijenosti počnemo pretjerivati, pretvorimo se u mačke koje cijeli dan leže na suncu i ne rade ništa, a onda se čudimo zakržljalosti. Stoga otkrivamo jednostavne načine kako voditi zdrav i aktivan život, kojim ćete biti zadovoljni.

Još jedan slobodan dan koji ćete iskoristiti kvalitetno i produktivno – u krevetu. Još da vam netko donosi hranu u krevet i sve radi umjesto vas, sve bi bilo suviše lijepo da bi bilo savršeno. Naravno, svi volimo lijene dane za sebe, no kada počnemo pretjerivati, pretvorimo se u mačke koje cijeli dan leže na suncu i luftaju noge, a onda se čudimo zakržljalosti.

U redu je ponekad odvojiti vrijeme za sebe, ali još je bolje organizirati sebi barem jedan sportski dan uz kvalitetan plan ili barem neku kratku aktivnost kako bismo održali zdraviji, aktivniji život, kojim ćemo biti zadovoljniji. Sve to moguće je tek onda kada znamo kako povećati energiju do zavidnih razina, čime automatski postajemo motiviraniji. Instagram i Facebook mogu pričekati, nećete propustiti ništa što nije nadoknadivo i što ne možete popratiti kasnije.

Doručkujte

Da, bezbroj ste puta čuli kako je doručak najvažniji obrok dana. Ta činjenica stoji još uvijek, ništa se nije promijenilo, a nije se promijenila ni naša lijenost kada uporno preskačemo doručak ili spavamo do poslijepodneva, a tad je ionako (pre)kasno. Počnite dan najvažnijim obrokom i neka vam život od jutra bude lakši i ukusniji, a vi jači od lijenosti!

Zdrav doručak, FOTO: Tumblr

Odmorite se

Ne, nemojte ostajati u krevetu cijeli dan s kratkim izletima na WC. Uzmite 10-20 minuta pauze kroz dan tijekom obaveza kako biste redovito napunili baterije za nove izazove, zadatke i pustolovine! Čak i san od 30 minuta često može pomoći vašem mozgu da neke stvari i informacije prespava kako bi se mogao regenerirati.

Vježbajte

Ne morate uključiti Insanity i zvati hitnu jer vas je manjak kondicije nadjačao. Jutarnja tjelovježba ili barem desetominutna šetnja pomoći će vašem organizmu i aktivirati mozak.

Pijte puno tekućine

Ne, ne morate popiti dnevno šest litara vode ili koliko je već preporučljivo prema raznim mitovima. Važno je samo da pored sebe uvijek imate bocu svježe vode kako ne biste dehidrirali i da povremeno uzimate barem gutljaj.

Dišite

To ne mora biti disanje poput žena koje rađaju. Nekoliko pravilnih udisaja i izdisaja odmorit će i opustiti vaš mozak i tijelo. Zrak je najbolje udisati kroz nos, a pritom se trbuh treba podizati. Također, zrak je najbolje izdisati kroz usta, a ne kroz nos.

Meditacija, FOTO: Flickr

Izađite na svjetlo dana

Podignite te rolete iza kojih živite svoj špiljski, vampirski život, znate kako vam je potreban vitamin D. Prirodno svjetlo smanjuje hormone stresa, snizuje niski tlak i povećava razinu serotonina, tako da vam ostaje velika količina osjećaja sreće i nabrijanosti.

Smijte se

Budite sretni, smijte se toliko da vas trbušni mišići bole, plačite od sreće i sjetite se kako smijehom i osmijehom možete sebi i drugima uljepšati dan!

Stojte uspravno

Znate kako vas je obitelj stalno upozoravala na to da morate stajati uspravno jer ćete inače imati velikih problema s kralježnicom. Osim toga, bolje i samopouzdanije djelujete i izgledate ispravnim držanjem, a automatski tako jačate i unutarnju energiju.

Magnezij i kalcij caruju

Pobrinite se da jedete dovoljno hrane bogate magnezijem i kalcijem (povrće i žitarice) jer je riječ o prijeko potrebnim elementima svakoga živog bića. O dostatnoj količini kalcija i magnezija u stanicama ovise čvrste kosti i zubi, uravnoteženi hormoni, zdrav živčani i kardiovaskularni sustav te dobro funkcioniranje detoksifikacijskih puteva.

Glazba

Glazba je sve, ukratko. Veseli tonovi i lista pjesama koje vas uvijek podignu pun je pogodak! Ako radite bilo što od gore navedenog – kvalitetna glazba pojačava pozitivan utjecaj, a svijet je uz glazbu i ples odmah bolje mjesto.

Ples, FOTO: Tumblr

FOTO: TUMBLR