LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Korisni savjeti za učenje

Pomoć pri učenju: namirnice koje poboljšavaju vašu koncentraciju

Koncentracija je ključni faktor za uspjeh svakog studenta, no dugotrajni periodi učenja i brojne akademske obveze često mogu dovesti do gubitka fokusa i smanjenja produktivnosti.

Koncentracija je ključni faktor za uspjeh svakog studenta, no dugotrajni periodi učenja i brojne akademske obveze često mogu dovesti do gubitka fokusa i smanjenja produktivnosti.

Ako imate smanjenu koncentraciju koja loše djeluje na vašu produktivnost i učenje na fakultetu, isprobajte određene namirnice koje možete uključiti u svoju prehranu kako biste je poboljšali. Uz uvođenje ovih namirnica u prehranu važno je i redovito bavljenje tjelesnom aktivnosti za poboljšanje mentalnog i fizičkog zdravlja.
 


VEZANO: Malo vremena i puno informacija: evo kako koristiti najbolje metode pamćenja


 

Zeleno povrće

 

Povrće poput špinata, kelja i blitve bogato je folnom kiselinom, vitaminima i mineralima koji su ključni za zdravu i pravilnu funkciju mozga. Dodavanjem zelenog lisnatog povrća u vašu prehranu možete značajno poboljšati vašu koncentraciju.

 

Borovnice

 

Te male plodove karakteriziraju mnogi vitamini i minerali koji su povezani s poboljšanom kognitivnom funkcijom, a samim time mogu pomoći i u poboljšanju pamćenja te održavanju mentalne oštrine.

 

Orašasti plodovi

 

Orašasti plodovi poput oraha, badema i lješnjaka puni su raznih vitamina i omega-3 masnih kiselina, što ih čini idealnim grickalicama za poboljšanje koncentracije. Dodavanje orašastih plodova u vašu prehranu može pomoći u održavanju koncentracije i poboljšanju kognitivnih funkcija.

 

Tamna čokolada

 

Sastojci tamne čokolade mogu povećati protok krvi u mozgu, što rezultira poboljšanom koncentracijom i pamćenjem. Umjerena konzumacija tamne čokolade može pružiti trenutni energetski poticaj i poboljšati vašu sposobnost fokusiranja.

 
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA