LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Jutarnja rutina

Pet savjeta za lakše razbuđivanje nakon nekoliko sati sna

Razbuditi se nakon nekoliko sati sna često nije lako. Donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam malo olakšati jutarnju rutinu.

Razbuditi se nakon nekoliko sati sna često nije lako. Donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam malo olakšati jutarnju rutinu.

Počinje nova akademska godina, a s njom i redovite jutarnje obaveze, što znači da treba ponovno uspostaviti ravnotežu nad spavanjem i buđenjem. No, dok se to ne dogodi, vjerojatno ćete se morati razbuđivati nakon tek nekoliko sati sna. Donosimo vam nekoliko savjeta kako da to učinite što lakše. 

Ne odgađajte alarm i ustajanje
20 minuta ležanja u krevetu više neće vam pomoći da se osjećate naspavano. No, ako ustanete kad vam zazvoni alarm, vjerojatno ćete imati dovoljno vremena da se razbudite i odradite sve korake svoje jutarnje rutine. 

Dok se spremate, pustite svoju omiljenu pjesmu
Svi smo upoznati s jutarnjim osjećajem usporenosti. Nakon nekoliko sati sna, za najobičnije radnje poput oblačenja treba nam cijela vječnost. Zato je dobro pustiti neku glazbu, pogotovo bržeg ritma. 

Doručkujte i pijte vode, ne oslanjajte se samo na kavu 
Ujutro je uvijek važno nadoknaditi svu tekućinu koju smo izgubili tijekom noći pa je dobra ideja popiti barem čašu vode. Također, kako se ne biste cijeli dan osjećali bezvoljno i umorno, dobra je ideja doručkovati, a najbolje bi bilo u doručak ubaciti hranu bogatu proteinima te povrće i voće. 

Razgibajte se
Svi znamo koliko je dobro dan započeti tjelovježbom, no rijetki to doista naprave. Ipak, nekoliko minuta vremena za razgibavanje uvijek se može pronaći (pogotovo ako ne odgađamo alarm). 

Ne ostavljajte si puno posla za jutro 
Dok se navečer odmaramo uz seriju, čini nam se kao dobra ideja ostaviti pranje kose, peglanje košulje, spremanje torbe i dovršavanje seminara za jutro. Ali svako jutro se uvjerimo da to nije bila dobra ideja. Kako biste imali što mirnije jutro koje će vas pripremiti za dan koji je pred vama, sve što možete, napravite večer prije. Bit ćete si zahvalni. 
FOTO: UNSPLASH