LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prednosti grupnog učenja

Ovo su razlozi zbog kojih trebate oformiti grupu za učenje

Učenje s drugima pridonosi motivaciji i rezultira boljim ocjenama.

Učenje s drugima pridonosi motivaciji i rezultira boljim ocjenama.

Učenje nije lako, a ako učimo sami, puno stvari nam može predstavljati distrakciju. I dok neki mogu učiti isključivo dok su sami, grupe za učenje postaju sve popularnije. Ako su učinkovite, mogu pomoći studentima da gradivo nauče na dublji i konkretniji način. Grupe koje su učinkovite stvaraju pozitivnu energiju, potiču aktivno sudjelovanje, usađuju disciplinu i zahtijevaju predanost članova. Te vještine svakako su važne za učenje. 

Stoga, mi vam donosimo šest razloga zašto biste trebali oformiti grupu za učenje!


1. Bolje ćete razumijevati predmet

Odvajanje vremena za čitanje, učenje i proučavanje predmeta ili teorije ne mora uvijek dovesti do boljeg razumijevanja gradiva, ali aktivno bavljenje materijalom dok učite zajedno dovodi do toga da se osjećate motiviranije i sigurniji u svoje znanje. Učenje je, naravno, različito iskustvo za svakoga, no grupe za učenje mogu biti korisne u okruženjima stvarnog svijeta, u kojem više mišljenja i rješenja potiče kreativno i analitičko razmišljanje. 

2. Dobit ćete bolje ocjene

Što upisati, kakav je studentski život i gdje se zaposliti u struci – sve to na ovogodišnjoj Smotri sveučilišta


Grupa za učenje može dovesti do učvršćivanja gradiva, što onda dovodi do obećavajućih rezultata na ispitima te potencijalno boljih ocjena. Zbog učenja s kolegama, osjećat ćete više volje da svi budete jednako uspješni i dobijete bolje ocjene. 

3. Steći ćete sveobuhvatan uvid u gradivo

Ako svaki član grupe čita, proučava i sažima najvažnije točke u poglavlju, drugi u grupi stječu sposobnost razumijevanja poglavlja na dubljoj razini. Različiti studenti mogu otkriti teme ili teorije koje drugi možda u početku neće uočiti, tako da učenje s drugima može biti iskustvo koje otvara oči. Nažalost, studenti mogu biti preopterećeni fakultetskim obavezama u semestru i pribjeći površinskom učenju, koje će nestati čim se gradivo učini kao da više nije relevantno. Kada različiti studenti dijele teret destiliranja gustog materijala, mogu više cijeniti širi kontekst svojih studija, nego da se sami bave njima.

4. Steći ćete iskustvo rada u timu

Kada je riječ o traženju posla, sposobnost rada u timu nešto je što poslodavci cijene. Formiranjem i sudjelovanjem u redovnoj studijskoj grupi, imat ćete dovoljno iskustva iz kojeg možete izvući odgovore na razgovoru za posao ili na radnom mjestu. 

Kreativni načini za uštedu novca kao student


5. Pobijedit ćete prokrastinaciju i postići više

Bez sumnje, želja za prokrastinacijom veća je kada učite sami nego u grupi. Umjesto da podlegnete prokrastinaciji, ako oformite grupu za učenje, bit ćete okruženi drugim studentima koji uče i koji vam mogu pomoći u rješavanju zadataka. Naravno, neki studenti su organiziraniji i imaju bolje vještine upravljanja vremenom od drugih. Biti dio grupe za učenje nekima će usavršiti ove vještine, a drugima pomoći da steknu osjećaj kako se to može učiniti u drugim aspektima njihovih života.

6. Izoštrit ćete vještine rješavanja problema

Učeći kako se prilagoditi stilu rada i učenja drugih, studenti mogu izoštriti svoje vještine rješavanja problema. Kada u grupi postoji više proturječnih ideja, teorija i praksi, studenti moraju dešifrirati koja je ideja najbolja; ovo zahtijeva strpljenje, odricanje i vještine potrebne za rješavanje problema. Na kraju se te vještine razvijaju prirodno.


 

FOTO: PEXELS