LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt Živjeti zdravo

Nema maženja bez paženja: objavljena korisna brošura o spolnom zdravlju, a u tijeku je i nagradna igra

Do 29. kolovoza moguće je sudjelovati u nagradnoj igri u sklopu kampanje Nema maženja bez paženja usmjerene prema odgovornom spolnom ponašanju.

Do 29. kolovoza moguće je sudjelovati u nagradnoj igri u sklopu kampanje Nema maženja bez paženja usmjerene prema odgovornom spolnom ponašanju.

I ovog se ljeta provodi ljetna kampanja Nema maženja bez paženja u sklopu koje je, između ostalog, objavljena brošura Vi imate pitanja? Mi imamo odgovore!

U brošuri na početku možete vidjeti pojmovnik s kraticama i nekim ključnim pojmovima koji se koriste, a osim to ondje se nalaze općenite informacije o spolno prenosivim bolestima, korištenju zaštite tijekom spolnih odnosa, odnosno o kontracepciji, prezervativima i slično.

Kampanja će trajati sve do 4. rujna 2021. u sklopu projekta Živjeti zdravo koji provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo. O važnosti provođenja ove kampanje najbolje govore podaci koje iznosi HZJZ, a prema kojima je u istraživanju HBSC (Health Behaviour in School-aged Children) ustanovljeno da je među 15-godišnjacima 23 % dječaka i 6 % djevojčica izjavilo je da su imali spolni odnos, a od toga 40 % dječaka i 50 % djevojčica nije pri tome koristilo zaštitu.

Osim brošure, edukacije se obavljaju i putem društvenih mreža, a najoriginalnije fotografije, videozapise i slogane darivat će poklon paketima Nema maženja bez paženja! Svoju šansu za osvajanje nagrade možete dobiti tako da objavite fotografiju ili videozapis pored plakata Živjeti zdravo i svlačionica na plažama. Dobitnici će biti objavljeni 29. kolovoza u 10 sati.
FOTO: PIXABAY