LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
BRIGA ZA ZDRAVLJE

Nakon ispitnih rokova važno se opustiti, a ovo je 5 načina kako to možete učiniti

Nakon što prođu ispitni rokovi, važno je da se opustite, a ovdje se nalazi nekoliko savjeta kako se opustiti nakon ispitnih rokova.

Nakon što prođu ispitni rokovi, važno je da se opustite, a ovdje se nalazi nekoliko savjeta kako se opustiti nakon ispitnih rokova.

Ispitni rokovi mogu biti stresni i iscrpljujući, pogotovo ako ste se dugo pripremali za njih. Nakon što prođu, važno je da se opustite i malo se odmorite, a u ovom članku ćemo vam dati nekoliko savjeta kako se opustiti nakon ispitnih rokova.

Umjesto ležanja u krevetu - vježbajte

Tijekom ispitnih rokova mnogi zanemare sebe, a nagomilani stres može imati refleksiju i na mentalno i na fizičko zdravlje. Vježbanje može biti izvrsna aktivnost za opuštanje nakon stresnih ispitnih rokova. Bilo da je riječ o odlasku u teretanu, jogi ili šetenji, važno je da znate kako fizička aktivnost oslobađa endorfine koji će vam pomoći da se osjećate bolje.

Posvetite se nečemu kreativnome

Ispitni rokovi za većinu nas znače svladavanje velikih količina gradiva, a rijetko to isto učenje od nas traži kreativnost. Kreativnost je jedna od bitnih vještina za život, tako da bavljenje kreativnim aktivnostima poput slikanja, pisanja, plesa ili sviranja glazbala također može biti odličan način da se opustite nakon ispitnih rokova. Kreativnost vam omogućuje da se izrazite na drugačiji način i može vam pomoći da se osjećate bolje.

Ako vam se ne da šetati, meditirajte

Meditacija može biti odličan način da se smirite i opustite nakon stresnih ispita, a danas postoje mnoge aplikacije i videozapisi na internetu koji nude meditaciju za početnike. Meditacija je tehnika koja podrazumijeva učenje da budemo u potpunosti prisutni i svjesni sadašnjeg trenutka umjesto da razmišljamo o prošlosti ili budućnosti, a tijekom učenja nas okupiraju upravo te dvije stvari.


Otisnite se u avanturu zvanu putovanje

Svjesni smo toga da ovo i nije najbolje predložiti osobi s ograničenim studentskim budžetom, ali ako imate vremena i sredstava, ovo vam može pomoći da barem kratko ne razmišljate o nadolazećim obavezama i opustite se od prethodnih. Posjetite neko mjesto koje ste oduvijek željeli posjetiti, a dobar izbor je i neko mirno okruženje koje će biti idealno za punjenje baterija. Također, ako kojim slučajem negdje imate vikendicu, ovo je odličan trenutak da tamo provedete nekoliko dana.

Izađite van i jednostavno - razgovarajte

Tijekom ispitnih rokova nerijetko nagomilamo stres i okupiramo našu glavu nepotrebnim negativnim razmišljanjima, koja nam često pomrse i perspektive o nama samima. Razgovor s bliskim ljudima o svojim iskustvima s ispitima može biti vrlo opuštajuć, a osim što će vam pomoći da se osjećate bolje, možda će vam dati neku novu perspektivu.
FOTO: UNSPLASH