LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zdravlje i ljepota

Najjednostavnija morska aktivnost koja topi kalorije i gradi mišiće

Sada je idealno vrijeme da uobičajenu rutinu zamijenite šetnjama u moru, koje će dodatno poboljšati vašu kondiciju.

Sada je idealno vrijeme da uobičajenu rutinu zamijenite šetnjama u moru, koje će dodatno poboljšati vašu kondiciju.

Boravak na moru idealna je prilika za uvođenje određenih promjena u svakodnevnim aktivnostima. Između ostalog, ako volite hodati, sada je idealno vrijeme da uobičajenu rutinu zamijenite šetnjama u moru, koje će dodatno poboljšati vašu kondiciju.

Ova vježba niskog intenziteta idealna je za one dane kada ste možda preumorni za plivanje, ali biste htjeli iskoristiti more i sve što ono pruža. Hodati možete i u bazenu. Za koju god opciju se odlučite, sebi ćete osigurati odličan kardiotrening koji će vam pomoći u sagorijevanju kalorija, a istovremeno će imati povoljan utjecaj na mnoge mišićne skupine.

Voda je mnogo gušća od zraka, pa vježbe u moru zahtijevaju više napora od istih vježbi na kopnu.

S obzirom na to da se radi o vježbi niskog intenziteta, hodanje u vodi nježnije je za vaše kosti i zglobove, pa je sigurna opcija i za osobe sa stanjima poput, primjerice, artritisa ili osteoporoze.

Zbog činjenice da ne stvara pritisak na tijelo, hodanje u moru može biti dobra vježba i za trudnice, osobe koje se oporavljaju od ozljeda, starije osobe i za sve one kojima je tjelesna aktivnost nešto novo u životu.

Studija provedena 2015. godine otkrila je i da hodanje u vodi može povećati broj otkucaja srca više nego hodanje na kopnu, što može biti dobro za srce i pluća. Još jedna studija pokazala je da hodanje u vodi može pomoći u snižavanju krvnog tlaka, posebno kod osoba koje tek počinju vježbati.
FOTO: UNSPLASH