LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Za bezbrižno i bezbolno ljeto

Najčešće pogreške prilikom korištenja losiona za sunčanje i kako ih izbjeći

Naučite kako pravilno zaštiti zdravlje vaše kože od štetnog utjecaja sunca.

Naučite kako pravilno zaštiti zdravlje vaše kože od štetnog utjecaja sunca.

Ljeto je u punom zamahu, što znači kako će mnogi od nas spas od visokih temperatura potražiti u moru ili pak najbližoj rijeci ili jezeru. No, ljetne radosti na otvorenom podrazumijevaju i dugotrajno izlaganje naše kože suncu i njegovom štetnom utjecaju. Većina nas kao osnovnu zaštitnu mjeru od sunca koristi raznorazne losione za sunčanje, no važno je znati kako pravilno koristiti taj koristan alat.

Potrebno je imati na umu kako korištenje losiona s većim zaštitnim faktorom ne znači da je vaša koža dovoljno zaštićena. Naime, kako su pokazale studije, korištenje višeg faktora može dovesti do lažnog osjećaja sigurnosti, zbog kojeg osobe ne koriste dovoljnu količinu losiona za sunčanje, dulje ostaju na suncu i ne reapliciraju ga dovoljno često tijekom boravka na otvorenom. Zapamtite, glavni je način zaštite vaše kože od sunca boravljenje u hladu i pokrivanje što većeg dijela vaše kože nošenjem odjeće, šeširom sa širokim obodom, sunčanim naočalama i sličnim proizvodima.

Naravno, pravilno korištenje losiona za sunčanje značajno pridonosi očuvanju zdravlja naše kože. Stručnjaci preporučuju nanošenje losiona oko dvadesetak minuta prije izlaganja suncu kako bi imao dovoljno vremena da se upije, te korištenje losiona sa zaštitnim faktorom većim od 30, posebno za osobe sa svjetlijom puti. Imajte na umu kako je losion potrebno reaplicirati odmah nakon boravka u vodi, ili oko sat vremena nakon prve aplikacije i izlaganja suncu.

Nanošenje dovoljne količine losiona za sunčanje također je iznimno važno. Približna količina losiona koja bi stala u čašicu za žestice trebala bi biti dovoljna za prekrivanje cijelog tijela odrasle osobe u kupaćem kostimu, uključujući i lice. Mnogi zaborave na određene dijelove tijela, pa obratite posebnu pozornost na vaše uši i gornju stranu stopala ako nosite otvorene cipele ili sandale kako se ne biste neugodno iznenadili nakon povratka kući.

FOTO: PIXABAY.COM