LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Uz časopis pripremljen i edukativni letak

Medicinari donose sve što trebate znati o seksualnom zdravlju

U novom ljetnom broju Medicinara, časopisa Medicinskog fakulteta u Zagrebu, možete doznati više o pojmu seksualnosti, seksualnog zdravlja, seksualnih prava i slično.

U novom ljetnom broju Medicinara, časopisa Medicinskog fakulteta u Zagrebu, možete doznati više o pojmu seksualnosti, seksualnog zdravlja, seksualnih prava i slično.

Predstavljeno je online izdanje ljetnog broja Medicinara, a tema je ovoga puta seksualno zdravlje, pojam koji je, kako se navodi, asociran isključivo sa seksualno prenosivim bolestima i neželjenim trudnoćama, iako je puno više od toga.
– Definicija zdravlja doktora Andrije Štampara vrijedi i u ovom slučaju, pa se ne radi samo o odsustvu bolesti, disfunkcije ili nemoći, već o potpunom tjelesnom, emocionalnom, mentalnom i socijalnom blagostanju povezanom sa seksualnošću. 

Seksualno je zdravlje isprepleteno zdravim, odgovornim i pozitivnim odnosom prema seksualnom ponašanju i seksualnosti svakog pojedinca, s naglaskom na sigurnim i ugodnim seksualnim iskustvima slobodnim od prisile, diskriminacije i nasilja. – poručuju iz redakcije Medicinara.
U novom je broju, stoga, riječ o pojmovima seksualnosti i seksualnog zdravlja, seksualnim pravima, počecima seksualne medicine i njezinu djelovanju danas, kao i seksualnom odgoju, potrebi uvođenja edukacije na ovu temu u školama, ali i brojnim drugim temama.

Uz časopis koji je dostupan na poveznici, pripremljen je i edukativni letak kojemu je cilj poslužiti kao repetitorij osnova radiologije i možete mu pristupiti ovdje.
FOTO: MEDICINAR (MEF)