LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Učinkoviti trikovi

Kako ublažiti opekline od sunca?

Brzi i jednostavni trikovi koji će vam olakšati neugodnu bol i crvenilo nakon izlaganja sunčevoj svjetlosti bez kreme za sunčanje.

Brzi i jednostavni trikovi koji će vam olakšati neugodnu bol i crvenilo nakon izlaganja sunčevoj svjetlosti bez kreme za sunčanje.

Zaboravili ste ponijeti kremu za sunčanje na plažu, a niste ni primijetili crvenilo na koži dok niste došli kući? Donosimo trikove koji će ublažiti crvenilo i ukloniti osjećaj neugodnosti.

1. Hladan tuš


Najjednostavniji i najbrži način za trenutno ublažavanje boli hladan je tuš ili kupka (ako imate dovoljno samodiscipline za to). Pripazite da ručnikom tapkate kožu kako ne biste dodatno iziritirali kožu.

2. Aloe vera ili losion za poslije sunčanja

Društvenim mrežama šire se uznemirujuće poruke: „Sprženi su im ždrijelo i želudac“Aloe vera je pouzdano dobra za rješavanje crvenila i osjećaja peckanja nakon sunčanja, ali možete koristiti i losion koji je namijenjen baš toj vrsti opeklina. Ako se radi o jačim opeklinama, možete u ljekarni kupiti hidrokortizon kremu.

3. Pijte više vode

Opekline od sunca doprinose gubitku tekućine, zbog čega je izuzetno važno piti više vode nego inače kako biste hidratizirali kožu, savjetuju s Američke akademije dermatologije.

7 savjeta koji će vam olakšati svakodnevni život


4. Široka odjeća napravljena od čvrstih materijala

Široka odjeća ne uzrokuje količinu trenja kao uska, a čvrsti će materijali spriječiti da sunčeva svjetlost prodire do kože, čime ćete spriječiti dodatnu iritaciju.

5. Nemojte nasilu guliti kožu

Nakon nekoliko dana koža će vam se početi guliti i doći ćete u napast da požurite taj proces, ali se to nikako ne preporučuje, već je dovoljno samo koristiti kremu na tom području.

Prirodni načini za ublažavanje opeklina od suncaKoristite kremu za sunčanje svakodnevno, a ako vam se dogodi da ipak izgorite, poslužite se ovim savjetima i olakšajte si dane koji slijede.

IZVOR: AMERIČKA AKADEMIJA DERMATOLOGIJE
FOTO: YOUTUBE SCREENSHOT