LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljepota preko ljeta

Hidratacija naša svagdašnja: kako ljeti piti više vode?

Ne zaboravite na važnost hidratacije, posebno u ljetnim mjesecima.

Ne zaboravite na važnost hidratacije, posebno u ljetnim mjesecima.

Da je hidratacija izuzetno bitna, znaju već i ptice na grani, posebno u ljetnim mjesecima koji su pred nama. Preporučeni dnevni unos je minimalno 8 čaša vode, no iako je to nadaleko poznat pojam, ljudi nerijetko zaboravljaju na važnost istoga. 

Osim što pridonosi boljem pamćenju, ljepšoj i zdravijoj koži, kosi i noktima, hidratacija utječe i na naše raspoloženje

Donosimo vam nekoliko jednostavnih trikova kako da pijete što više vode tijekom dana i pozitivno utječete na svoj organizam.

POSTAVITE DNEVNI CILJ 

Postavljanje dnevnog cilja unosa vode može vam pomoći da pijete više. Jednostavno postavljanje cilja može biti motivirajuće i natjerati vas da napravite pozitivne i dugotrajne promjene. Da biste bili što učinkovitiji, ciljevi koje postavite trebaju biti realni, odnosno ostvarivi. Pratite vaš napredak kako biste bili dodatno motivirani u postizanju cilja, piše zadovoljna.hr.

NABAVITE BOCU ZA VIŠEKRATNU UPOTREBU 

Ako tijekom dana uz sebe imate bocu za vodu, vjerojatno ćete popiti više vode. Ako je voda uz vas, možete ju piti u bilo kojem trenutku – na poslu, u automobilu, dok obavljate dnevne zadatke i slično. Trenutno u ponudi ima veliki izbor višekratnih boca, pa vam ne bi trebao biti problem odabrati onu najbolju za sebe. 

POPIJTE ČAŠU VODE PRIJE SVAKOG OBROKA

Ovo je još jedan način da povećate dnevni unos vode, a ako dnevno jedete tri obroka, to su već tri čaše vode. Također, ponekad mislimo da smo gladni, a zapravo smo žedni. Pijenje vode prije obroka može vam pomoći odgonetnuti jeste li uistinu gladni ili je vašem tijelu samo potrebna tekućina. Također, ako pokušavate smršavjeti, na ovaj način ćete pojesti manje kalorija.

NAMJESTITE PODSJETNIK

Postoje aplikacije koje vas mogu podsjećati da morate piti vodu, a možete jednostavno namjestiti alarm na vašem mobitelu. Na primjer, namjestite podsjetnik da popijete nekoliko gutljaja vode svakih 30 minuta. Podsjetnici će vam pomoći da povećate unos vode, posebno ako ste zaboravljivi po tom pitanju.

JEDITE HRANU BOGATU VODOM

Još jednostavan način za povećati dnevni unos vode je da jedete hranu koja je bogata vodom. Među namirnicama koje su bogate vodom su krastavci, rajčica, lubenica, dinja... Osim što su bogate vodom, ove namirnice su pune vitamina, minerala i antioksidansa koji pozitivno utječu na zdravlje.
FOTO: UNSPLASH