LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Besplatni online treninzi

GETFIT4FREE: Kineziološki fakultet i Grad Zagreb pripremaju program vježbanja za mlade majke

– Mlade mame će tako u programima vježbanja moći sudjelovati preko Zoom platforme uz stručno vodstvo te rekvizite i pomagala koji su im dostupni kod kuće. – ističu predstavnici. 

– Mlade mame će tako u programima vježbanja moći sudjelovati preko Zoom platforme uz stručno vodstvo te rekvizite i pomagala koji su im dostupni kod kuće. – ističu predstavnici. 

Grad Zagreb i Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu pokrenuli su projekt GETFIT4FREE. U njegovu sklopu donose besplatan program vježbanja namijenjen mladim majkama

– Proces oporavka tijela nakon poroda izuzetno je kompleksan i težak te je mladim majkama neophodno stručno vodstvo prilikom uključivanja u tjelesno vježbanje. Također, kako se u ovoj ionako nezavidnoj epidemiološkoj situaciji ne bi morale odvajati od svojih beba, ovaj projekt omogućuje im besplatne online treninge iz udobnosti vlastitog doma. Mlade mame će tako u programima vježbanja moći sudjelovati preko Zoom platforme uz stručno vodstvo te rekvizite i pomagala koji su im dostupni kod kuće. – ističu predstavnici. 

Prijave za sudjelovanje već su krenule, a otvorene su do 15. travnja. Zaprimaju se na e-mail adresi prijave.getfit4free@kif.hr, pri čemu je potrebno navesti ime i prezime, datum rođenja, visinu, težinu te koliko je vremena prošlo od poroda.

– Broj mjesta je ograničen kako bi se osiguralo pravilno izvođenje vježbi te kako bi stručnjaci mogli individualno pristupiti svakoj polaznici. – pojašnjavaju. 

Prof. dr. sc. Damir Knjaz, koordinator projekta i profesor na Kineziološkom fakultetu, napominje: 

– Treninzi će biti namijenjeni isključivo mladim majkama te prilagođeni njihovim potrebama i mogućnostima. Svi treninzi provodit će se u vlastitom domu, uz svima dostupne rekvizite i pomagala. Plan i program vježbanja osmišljen je te će ga voditi i kontrolirati stručna osoba, također mlada mama. 

GETFIT4FREE, podsjećaju organizatori, već mjesecima doprinosi u poticanju zdravih životnih navika te u podizanju razine svijesti svih građana Zagreba o važnosti tjelesne aktivnosti za očuvanje zdravlja. U trenutnoj epidemiološkoj situaciji ujedno značajno podiže kvalitetu života te samim time, prema njihovim riječima, osigurava zdraviju i sretniju budućnost sviju nas.
FOTO: PIXABAY