LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tips&Tricks

Donosimo nekoliko savjeta koji pridonose manjem znojenju

Ako vam znojenje predstavlja stres, obratite pažnju na nekoliko svakodnevnih navika kojima ga možete ublažiti.

Ako vam znojenje predstavlja stres, obratite pažnju na nekoliko svakodnevnih navika kojima ga možete ublažiti.

Iako je sastavni i normalni dio života, znojenje može ponekad biti uistinu neugodno, posebice kada na odjeći ostaju mrlje ili kad ste na nekom važnom, a možda stresnom događanju pa se pojačano znojite. Healthline je iz tog razloga objavio nekoliko savjeta koji bi mogli pomoći da se manje znojite.

Nanesite antiperspirant prije spavanja

Za najbolji rezultat bilo bi dobro da antiperspirant nanesete ispod čistih i suhih pazuha netom prije spavanja. Time biste mogli postići manje znojenje nakon nekog vremena jer je određenim sastojcima potrebno neko vrijeme da počnu djelovati, a noć je dobar odabir da im damo vremena jer se tada većina ljudi znoji manje ili se uopće ne znoji.

Nosite kvalitetnu odjeću

Najbolje bi bilo kada biste nosili pamučne majice koje omogućavaju da vaša koža diše. Također, bolji je odabir svjetlija od tamnije odjeće jer reflektira sunce pa radije odaberite bijelo, a ne crno.

Izbjegavajte određenu hranu i piće

Kava i ljuta hrana loš su odabir ako se želite riješiti znojenja. Stoga, ako se nalazite u nekoj važnoj situaciji i želite izbjeći lokve ispod pazuha, umjesto jako začinjene hrane odaberite nego lagano jelo, a umjesto kave ili nečeg alkoholnog radije popijte nešto bez kofeina i nešto bezalkoholno. Potrebno je i piti puno tekućine te jesti više puta u danu, ali manje obroke.

Ako ništa od navedenog ne pomaže, moguće je da patite od takozvane hiperhidroze, odnosno poremećaja prekomjernog znojenja, kada možete potražiti liječničku pomoć kako bi vam on propisao terapiju ako je potrebno.
 
FOTO: TJELOVJEŽBA, VRUĆINA, ZNOJ