LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljepota i zdravlje

Domaći piling za tijelo od samo dva sastojka koje zasigurno svi imamo pri ruci

Nemojte bacati novce na skupe pilinge koji vam samo oštećuju kožu. Napravite sami svoj piling od samo dva sastojka koja imate doma.

Nemojte bacati novce na skupe pilinge koji vam samo oštećuju kožu. Napravite sami svoj piling od samo dva sastojka koja imate doma.

Prednosti koje piling ima za kožu tijela (i lica) svima su dobro znane, a pomlađivanje kože, uklanjanje mrvih stanica, borba s celulitom samo su neke od njih. Ako ste do sada potrošili na raznorazne kupovne pilinge koji vam vjerojatno nisu baš odgovarali ni cijenom ni učinkovitošću, pokušajte s domaćim pilingom od sastojaka koji su vam uvijek pri ruci – kave i gela za tuširanje.

Sastojci:
  • 3 žlice mljevene crne kave
  • omiljeni gel za tuširanje
Priprema:

U čašu ili neku posudicu stavite 3 žlice (neskuhane) mljevene crne kave te dodajte omiljeni gel za tuširanje dok ne dobijete smjesu koju je lako razmazati po tijelu. Nemojte dodati gel za tuširanje puno prije samog tuširanja, kava će omekšati i izgubiti svoju funkciju. Najbolje je ponijeti čašu sa sobom u kadu ili tuš kabinu i tek onda dodati gel za tuširanje.

Ovaj miks dovoljno je nježan da koža nakon njega ne peče i nije oštećena, a opet dovoljno abrazivan da bi imao funkciju pravog pilinga. Koža je na kraju mekana na dodir. Ako niste ljubitelj mirisa kave, nakon pilinga se dobro namažite mlijekom za tijelo te je tako dodatno nahranite.
FOTO: PIXABAY