LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarni čin

Darivanje krvi sutra u studentskom domu

Svi studenti, profesori, građani i oni koji su u blizini Osijeka pozvani su priključiti se akciji darivanja krvi i tako spasiti nečiji život.

Svi studenti, profesori, građani i oni koji su u blizini Osijeka pozvani su priključiti se akciji darivanja krvi i tako spasiti nečiji život.

Dobrovoljno darivanje krvi u Osijeku održat će se u utorak, 3. ožujka 2020. godine, od 9:00 do 12:00  u prostorijama Novog studentskog doma na 1. katu. Akciju organizira Crveni Križ Osijek u suradnji sa studentskim zborom Sveučilišta u Osijeku, studentskim servisom Osijek – Studentskim centrom u Osijeku, Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek i Klubom 25 (klub mladih dobrovoljnih davatelja krvi).

Svi studenti, profesori, građani i oni koji su u blizini Osijeka pozvani su priključiti se akciji darivanja krvi i tako spasiti nečiji život. Ako niste nikada darivali krv, ovo su neke informacije koje trebate znati:

  • krv može darivati svaki čovjek dobrog općeg zdravstvenog stanja, a koji je između 18 i 65 godina (do 60 godina ako krv daje prvi put, do 70 godina 1-2 godišnje nakon pregleda i odluke liječnika specijalista transfuzijske medicine)
  • darivatelj mora imati iznad 55 kilograma, proporcionalno visini
  • prije postupka darivanja provodi se mjerenje količine željeza u krvi, kratki razgovor s liječnikom i liječnički pregled
  • pregled uključuje provjeru krvnog tlaka i provjeru rada srca
  • postupak uzimanja krvi je bezbolan, a darivatelj krvi udobno je smješten na krevetu za davanje krvi
  • muškarci mogu darivati punu krv svaka 3 mjeseca, a žene svaka 4 mjeseca.

Više informacija možete pronaći na ovoj poveznici.

FOTO: PIXABAY