LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus

COVID-potvrde sada vrijede duže; evo i koliko

Za digitalnu potvrdu s dužim trajanjem neće biti potrebno ponovno slati zahtjev, već će se ona produžiti automatski.

Za digitalnu potvrdu s dužim trajanjem neće biti potrebno ponovno slati zahtjev, već će se ona produžiti automatski.

EU digitalne COVID-potvrde od jučer umjesto 210 dana vrijede do 270 dana, a status možete provjeriti u mobilnoj aplikaciji CovidGO, priopćila je Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD) jučer.

Trajanje trenutno izdanih potvrda bit će automatski produženo, pa nema potrebe da ponovno podnosite zahtjev. Isto tako, od ovog je tjedna moguće potvrde pohraniti i u digitalni novčanik mobilne aplikacije CovidGO. U aplikaciji CovidGO, kako su priopćili iz AKD-a, može se provjeriti i status potvrde koji je u skladu s hrvatskim pravilima verifikacije.

– EU digitalnu COVID-potvrdu o cijepljenju mogu dobiti osobe koje su cijepljene s obje doze cjepiva protiv bolesti COVID-19 (Pfizer, Moderna, AstraZeneca) te osobe koje su cijepljenje s dvije doze različitih cjepiva koja se primaju u dvije doze, primjerice, osoba je primila prvu dozu cjepiva AstraZeneca, drugu Pfizer. Potvrda će u oba slučaja, sukladno novim pravilima, biti valjana 270 dana od dana cijepljenja drugom dozom.

Potvrda će vrijediti onima cijepljenima Janssenom 15. dan nakon primitka cjepiva, kao i onima koji su primili samo jednu dozu, ali su u najviše 180 dana prije imali pozitivan test na koronavirus. Ona će, naravno, vrijediti i onima cijepljenima s dvije doze cjepiva.
FOTO: UNSPLASH