LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ecotrophelia Hrvatska 2017

Čokolada s proteinima, ječmom i aronijom – najinovativniji prehrambeni proizvod

Na ovogodišnjem izdanju natjecanja Ecotrophelia, tim Pro 28 odnio je pobjedu predstavljanjem ukusne čokolade koja se razlikuje od svih na tržuštu. Tim čine Lucija Galić, Marta Keškić, Nikolina Marinčić, Tomislav Martinović i Matija Moharić.

Na ovogodišnjem izdanju natjecanja Ecotrophelia, tim Pro 28 odnio je pobjedu predstavljanjem ukusne čokolade koja se razlikuje od svih na tržuštu. Tim čine Lucija Galić, Marta Keškić, Nikolina Marinčić, Tomislav Martinović i Matija Moharić.

Završnica četvrtog nacionalnog natjecanja studentskih timova u izradi eko-inovativnih prehrambenih proizvoda Ecotrophelia Hrvatska 2017 održala se u ponedjeljak, 5. lipnja 2017. na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu. Organizator je Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista (HDPBN), a suorganizatori su PBF, Hrvatska gospodarska komora i eSTUDENT.

Cilj natjecanja je poticanje studentske inovativnosti i kreativnosti, stvaranje eko-inovativnih proizvoda temeljenih na studentskim idejama te njihov plasman i promocija na nacionalnom i europskom tržištu. Svoje viđenje važnosti ovakvog tipa natjecanja iznijeli su Frane Delaš (predsjednik HDPBN-a), Draženka Komes (predsjednica organizacijskog odbora natjecanja) i Mirjana Hruškar (prorektorica za prostorni razvoj i sustav kontrole kvalitete Sveučilišta u Zagrebu). Događaj je službeno otvorio dekan Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu Damir Ježek. 

Foto: eSTUDENT

U završnici su prijavljeni timovi predstavljali svoj proizvod pred stručnim povjerenstvom koje je proizvode i kušalo. Povjerenstvo je ocjenjivalo izvedivost proizvodnje, eko-inovativni aspekt, vjerojatnost uspjeha na tržištu i senzorske te nutritivne karakteristike proizvoda. Najuspješniji tim bio je Pro 28 koji čine Lucija Galić, Marta Keškić, Nikolina Marinčić, Tomislav Martinović i Matija Moharić. Predstavili su ukusnu čokoladu s dodatkom proteina, ječma i aronije. Ono što žele postići svojim proizvodom, koji se razlikuje od svih na tržištu, je pružati kontinuirano priznanje i podršku trudu koji njihovi korisnici ulažu u zdrav i funkcionalan odnos prema svome tijelu. Drugo mjesto osvojio je tim Marisol, kojeg čine Domagoj Mikulić i Ivana Erstić s namazom od inćuna i maslina.

Tim Pro 28 osvojio je putovanje u London, gdje će braniti boje Lijepe Naše na europskom natjecanju Ecotrophelia Europe koje će se održati u studenom. Također, osvojili su poklon pakete partnera natjecanja (Coca-Cole Adria, Hipp Croatia i Vindije), a prijatelji projekta Nextbike i Vel’s razveselili su ih svojim nagradama.

FOTO: ESTUDENT