LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Svjetski dan spolnog zdravlja

Brojne javne osobe obukle majice sa sloganom #NemaMaženjaBezPaženja

Mnogobrojne osobe iz javnog i društvenog života preko svojih online kanala progovorile su o važnosti spolnog zdravlja i svojim javnim djelovanjem potaknule da se s ove teme skine oznaka tabu.

Mnogobrojne osobe iz javnog i društvenog života preko svojih online kanala progovorile su o važnosti spolnog zdravlja i svojim javnim djelovanjem potaknule da se s ove teme skine oznaka tabu.

4. rujna u Hrvatskoj je obilježen Svjetski dan spolnog zdravlja kampanjom NemaMaženjaBezPaženja u sklopu Nacionalnog projekta Živjeti zdravo, koji vodi prof. dr. sc. Sanja Musić Milanović. Koliko je spolno zdravlje bitno pokazuje i činjenica da su se mnogi građani odazvali na digitalno savjetovalište i postavili stručnjacima niz pitanja na koje su dobili odgovore na Facebooku i Instagramu. Predstavljena je i brošura Vi imate pitanja? Mi imamo odgovore! koja donosi 101 pitanje i odgovor na najčešća pitanja o spolnom zdravlju.

Online inicijativi pridružile su se mnogobrojne osobe iz javnog i društvenog života. Iskoristile su priliku kako bi preko svojih kanala progovorile o važnosti spolnog zdravlja i svojim javnim djelovanjem potaknule da se s ove teme skine oznaka tabu.

Poznata pjevačica i voditeljica Maja Šuput, obitelji Rađa i Marin, glumci Marko Petrić, Slavko Sobin, Momčilo Otašević, Elizabeta Brodić, Katarina Baban, Martina Stjepanović, Mada Peršić, pjevačica Mia Dimšić, poduzetnica Iva Radić, sportaši Dino Rađa, Tamara Boroš, Ivan Kaić i Mateo Drežnjak, pjevač Luka Nižetić, bloger i voditelj Domagoj Jakopović Ribafish, PR-menadžerica Nana Nadarević, kvizaš Silvije Pleština i liječnik Natko Beck odazvali su se inicijativi noseći majice i koristeći službeni slogan kampanje – #NemaMaženjaBezPaženja. Pozvali su svoje pratitelje da paze na svoje spolno zdravlje i ukazali im kako i spolna odgovornost može biti seksi.

Zanimljivi videouradci javnih osoba s porukom o očuvanju spolnog zdravlja mogu se pronaći na Instagramu i Facebooku projekta Živjeti zdravo.

FOTO: PRAGMA KOMUNIKACIJE