LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sjednica Senata Sveučilišta u Rijeci

Žuvić, Vašiček i Maćešić ostaju prorektori

Prof. dr. sc. Marta Žuvić ponovno je imenovana prorektoricom za studije, studente i osiguravanje kvalitete, prof. dr. sc. Davor Vašiček prorektorom za financije i poslovanje, a prof. dr. sc. Senki Maćešić prorektoricom za digitalizaciju i razvoj.

Prof. dr. sc. Marta Žuvić ponovno je imenovana prorektoricom za studije, studente i osiguravanje kvalitete, prof. dr. sc. Davor Vašiček prorektorom za financije i poslovanje, a prof. dr. sc. Senki Maćešić prorektoricom za digitalizaciju i razvoj.

U utorak, 20. travnja, održana je 54. sjednica Senata Sveučilišta u Rijeci. Tada je dosadašnjim prorektorima produžen mandat.

– Prof. dr. sc. Marta Žuvić s Odjela za biotehnologiju ponovno je imenovana prorektoricom za studije, studente i osiguravanje kvalitete, dok je prof. dr. sc. Davor Vašiček s Ekonomskog fakulteta ponovno imenovan prorektorom za financije i poslovanje. Prof. dr. sc. Senki Maćešić s Tehničkog fakulteta promijenjen je naziv portfelja pa je, umjesto dosadašnjeg naziva za organizaciju i informatizaciju, imenovana prorektoricom za digitalizaciju i razvoj. – istaknuto je na službenim stranicama Sveučilišta u Rijeci.

Također, potvrđena je Odluka Fakultetskog vijeća Filozofskog fakulteta o izboru izv. prof. dr. sc. Aleksandra Mijatovića za dekana. Mandat mu počinje početkom sljedeće akademske godine. 
– U nastavku sjednice potvrđen je izbor u trajno znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora dr. sc. Toniju Valkoviću s Medicinskog fakulteta, izbor u naslovno znanstveno-nastavno zvanje dr. sc. Goranu Roiću s Medicinskog fakulteta te dr. sc. Milanu Mesiću s Odjela za biotehnologiju. Dr. sc. Gordani Đorđević s Medicinskog fakulteta u Rijeci potvrđen je prvi izbor u znanstveno-nastavno zvanje redovite profesorice. – navedeno je u izvješću.
Na sjednici je dodijeljeno i priznanje počasni profesor (honoris professor) prof. dr. sc. Erhardu Buseku, nastavniku i znanstveniku, kako je navedeno, iznimna međunarodnog ugleda koji aktivno surađuje i doprinosi aktivnostima Sveučilišta u Rijeci.
– Prof. dr. sc. Erhard Busek od 2013. je godine intelektualno i s velikim entuzijazmom angažiran u procesima uspostave međunarodne suradnje koja osigurava financijsku i logističku podršku postdoktoranada humanističkih i društvenih znanosti u regiji. Svojim primjerom pregovarača u mnogobrojnim pomirbenim procesima u postkonfliktnim zajednicama ukazuje na značaj intelektualne i edukacijske diplomacije koja svoj pozitivan primjer pronalazi i u okrilju Sveučilišta. – stoji u objavi.
K tome, usvojeno je i konačno izvješće o provedbi Strategije Sveučilišta u 2020. godini. Sastoji se od poglavlja istraživanja, obrazovanja, javne funkcije, organizacije te prioriteta/akcijskog plana za 2021. godinu.

Senat je na ovoj sjednici donio i odluku da se prijedlog Plana rodne ravnopravnosti Sveučilišta u Rijeci 2021 – 2025. upućuje na javnu raspravu.
– Sveučilište u Rijeci svojim je sudjelovanjem u projektu Podrška i provedba planova za rodnu ravnopravnost u akademskoj zajednici i istraživanjima (engl. Supporting and Implementing Plans for Gender Equality in Academia and Research, SPEAR) prihvatilo obvezu stvaranja, provođenja i praćenja provedbe institucionalnog plana rodne ravnopravnosti. Prijedlog Plana rodne ravnopravnosti Sveučilišta u Rijeci (UNIRI-PRR), kojemu je svrha osiguravanje rodne perspektive i postizanja veće rodne ravnopravnosti u istraživanjima, nastavi, administrativnim procedurama, kao i harmonizacija osobnog i poslovnog života, nastao je kroz brojne interakcije članova UNIRI SPEAR tima i stručnjaka s međunarodnih partnerskih institucija, a sadržajno je usklađen i počiva na relevantnim nacionalnim, europskim i svjetskim normativnim aktima, strateškim dokumentima i akcijskim planovima svih razina primjenjivih u Republici Hrvatskoj. Javna rasprava bit će otvorena na mrežnim stranicama Sveučilišta do 14. svibnja 2021. godine. – istaknuto je.
FOTO: WIKIPEDIA/ROBERTA F.