LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Raznovrsnost na predavanjima

ZŠEM u novi semestar ulazi s više od 50 novih inozemnih studenata

U novom semestru ZŠEM-ove studentske klupe zauzet će i studenti iz Koreje, Rusije, Brazila, Francuske, Sjedinjenih Američkih Država, točnije čak 24 različite zemlje iz cijelog svijeta.

U novom semestru ZŠEM-ove studentske klupe zauzet će i studenti iz Koreje, Rusije, Brazila, Francuske, Sjedinjenih Američkih Država, točnije čak 24 različite zemlje iz cijelog svijeta.

Jučer je na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa započeo novi akademski semestar, a poseban je zbog broja inozemnih studenata koji su odlučili obogatiti ovu visoku školu. Naime, u novom semestru studentske klupe zauzet će i studenti iz Koreje, Rusije, Brazila, Francuske, Sjedinjenih Američkih Država, točnije čak 24 različite zemlje iz cijelog svijeta.

Posebnost kampusa Zagrebačke škole ekonomije i managementa je upravo činjenica kako mladi ljudi imaju priliku studirati u međunarodnom okružju te saznati od svojih kolega iz drugih zemalja nešto više o njihovoj kulturi, ali i ekonomskim prilikama te primijeniti pozitivne načine razmišljanja u svojem svakodnevnom životu.

Kroz godinu dana na ZŠEM studiralo je čak 150 inozemnih studenata koji su odabrali upravo Hrvatsku kao zemlju za obrazovanje, zahvaljujući širokoj mreži sveučilišta s kojima ZŠEM ima ostvarenu suradnju. Jednako tako, i hrvatski studenti imaju priliku jedan semestar otići na neko od inozemnih sveučilišta te upoznati obrazovni sustav drugih zemalja. Do sada je veliki broj hrvatskih studenata iskazalo interes za odlazak na strana sveučilišta poput te su se svi vratili s vrlo pozitivnim iskustvima.

Prodekan za međunarodne odnose na ZŠEM-u dr.sc. Mato Njavro prilikom prvog dana novog semestra istaknuo je sljedeće:

„Iznimno mi je zadovoljstvo što naši studenti imaju priliku iskusiti međunarodnu atmosferu na kampusu ZŠEM, jer sam i osobno dio svoje akademske karijere proveo u sličnom okruženju te mogu reći kako se upravo na taj način rađaju dugoročna prijateljstva, ali i prilike za neke zanimljive poslovne pothvate. Cilj nam je iz godine u godinu povećati broj inozemnih studenata te se pozicionirati na području Jugoistočne Europe kao vodeći privatni ekonomski fakultet.“

FOTO: ZŠEM