LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ISTRAGA U TIJEKU

„ŽRTVE“ KORUPCIJE Među uhićenima navodno i bivša rektorica zadarskog Sveučilišta

USKOK je uhitio dvije osobe zbog sumnje na korupciju, a među njima se prema navodima našla i Dijana Vican.

USKOK je uhitio dvije osobe zbog sumnje na korupciju, a među njima se prema navodima našla i Dijana Vican.

Je li u Hrvatskoj zaista šokantno saznati da je netko s visoke pozicije uhićen radi mita ili korupcije? Čini se da je to postao dio svakodnevice, pa je tako jutros navodno uhićena i bivša rektorica Sveučilišta u Zadru, Dijana Vican, piše Zadarski list.

USKOK je jutros izvijestio o uhićenju dvije osobe na području Zagreba i Zadra zbog sumnje na korupciju. Prema neslužbenim navodima Jutarnjeg lista, radi se o akciji koju je USKOK usmjerio prema Dijani Vican, bivšoj rektorici zadarskog Sveučilišta i sadašnjoj voditeljici Centra „Stjepan Matičević“ pri zadarskom sveučilištu.

,,Iz izvora bliskih istrazi doznajemo da istražitelji USKOK-a terete Dijanu Vican da je na traženje Josipe Rimac spriječila naplatu garnacije tvrtki Graditelj svratišta koja se bila javila na natječaj za jedan posao za Sveučilište u Zadru. Na taj način, kako ju se sumnjiči, počinila je kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti." izvjestio je Jutarnji.

Osim Vican, navodno je uhićen i direktor zagrebačke građevinske tvrtke koja se javila za obavljanje jednog posla na zadarskom Sveučilištu.
 

Od vrha prema dnu


No, postavlja se pitanje kako osoba koja je obnašala pregršt važnih funkcija, uključujući dvostruki mandat na poziciji rektorice Sveučilišta u Zadru, predsjedništvo Upravnog vijeća Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO), pozicija državne tajnice u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta i drugo, uopće dođe pod sumnje na korupciju? Ono što je sigurno jest da ovakve situacije bacaju ljagu na cijelu akademsku zajednicu.