LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Stanfordsko istraživanje

Znanstvenici jednog hrvatskog sveučilišta među 2 posto najcitiranijih na svijetu 2022. godine!

Hrvatski znanstvenici pojavljuju se na listi najutjecajnijih znanstvenika za 2022. godinu i na listi najutjecajnijih znanstvenika za cjelokupnu znanstvenu karijeru.

Hrvatski znanstvenici pojavljuju se na listi najutjecajnijih znanstvenika za 2022. godinu i na listi najutjecajnijih znanstvenika za cjelokupnu znanstvenu karijeru.

Istraživanje o najcitiranijim svjetskim znanstvenicima koje pomoću podataka iz Scopus baze provodi grupa istraživača sa Sveučilišta Stanford pokazalo je ogroman uspjeh splitskih znanstvenika. Istraživanje obuhvaća najcitiranijih dva posto znanstvenika na svijetu, a objavljenje su dvije liste: lista najutjecajnijih znanstvenika za 2022. godinu i lista najutjecajnijih znanstvenika za cjelokupnu znanstvenu karijeru. Splitski znanstvenici na objema su pronašli svoje mjesto, piše Dalmacija danas.
 

Neka imena pojavljuju se na obje liste


Imena splitskih znanstvenika koja se pojavljuju na listi najutjecajnijih znanstvenika za cjelokupnu karijeru su: Frano Barbir (Fakultet elektrotehnike strojarstva i brodogradnje), Ante Munjiza (Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije), Ana Marušić (Medicinski fakultet), Ognjen Bonacci (Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije), Damir Vukičević (PMF), Mladen Miloš (Kemijsko-tehnološki fakultet), Sandro Nižetić (FESB), Matko Marušić (Medicinski fakultet) i Dragan Poljak (Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje).

Neka ista, ali i neka nova imena pojavila su se i na listi Dva posto najutjecajnijih znanstvenika za 2022. godinu:

Frano Barbir (Fakultet elektrotehnike strojarstva i brodogradnje), Ante Munjiza (Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije), Ana Marušić (Medicinski fakultet), Ognjen Bonacci (Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije), Damir Vukičević (Prirodoslovno-matematički fakultet), Sandro Nižetić (Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje), Igor Jerković (Kemijsko-tehnološki fakultet), Ivana Kolčić (Medicinski fakultet), Zenon Pogorelić (Medicinski fakultet), Andrina Granić (Prirodoslovno-matematički fakultet), Damir Sekulić (Kineziološki fakultet), Ivan Galić (Medicinski fakultet).

Ovim uspjehom pohvalilo se Sveučilište u Splitu koje je objavilo ovu počasnu listu, ali i portal Dalmacija danas koji je znastvenike pohvalio i naslovom „OVO JE SPLIT KOJI ŽELIMO“.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA