LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STUDENTSKI ŽIVOT

Život u domu: „Odem se kupati iza 11 navečer i svaki put me dočeka hladan tuš“

Hladan tuš već je nekoliko puta dočekao stanara ovog zagrebačkog studentskog doma.

Hladan tuš već je nekoliko puta dočekao stanara ovog zagrebačkog studentskog doma.

Zamislite da dolazite u studentski dom nakon napornog dana na fakultetu ili studentskom poslu, samo razmišljate o tuširanju toplom, pa čak i vrućom vodom da se malo opustite. No, umjesto opuštajućeg tuširanja, dočeka vas mlaz hladne vode – tužna situacija koju je svaki student barem jednom iskusio.
 


VEZANO: Uključi se u Studentski domski odbor i pobrini se za kvalitetu studentskog života!



Takvu situaciju navodno je doživio stanar studentskog doma „Lašćina“ koji je svoje iskustvo anonimno podijelio u istoimenoj Facebook grupi.
 

„Može li mi netko objasniti kako topla voda u tuševima ovdje funkcionira (odnosno ne funkcionira)? Već par puta se odem okupati iza 11 navečer i svaki put me dočeka hladan tuš. Je li oni gase bojlere ili što već nakon određenog sata?“ – upitao je jedan od članova grupe Studentski dom Lašćina.


Tuširanje hladnom vodom, FOTO: Canva
 

Potencijalno rješenje" problema


Njegovi sustanari dali su uvid u situaciju, a o istom smo poslali upit Upravi Studentskog doma Lašćina te čekamo odgovor.
 

„Poslije 22 odlazi kotlovničar i ne bude tople vode, rekli su da su riješili, ali svejedno je to tako. Moj savjet je koristi ranije toplu vodu.“ – komentirao je jedan od članova grupe.


Drugi član je savjetovao neka se svi stanari udruže i obrate Upravi doma za pomoć, što će zasigurno biti efikasnije od anonimnih objava. 
 

„Ne gase oni ništa, ali očito ni ne provjere sisteme prije nego što odu doma. U kojim se to paviljonima dešava???? Ne morate biti anonimni nego se skupite svi skupa i odite do upravitelja, drugačije se to neće riješiti, ili možda još bolje, pošaljite mail na smještaj pa onda možda nešto i poduzmu.“ – objasnio je.


Podsjetimo, stanari Studentskog doma „Stjepan Radić“ ovog su ljeta u više navrata imali tuširanje hladnom vodom, ali istu sudbinu doživio je veći broj zagrebačkih kvartova....
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA