LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
MEDIJI I ZDRAVSTVENA PISMENOST

„Zdravstvena pismenost – izazovi i perspektive” tema stručnog simpozija u Dubrovniku

Na sveučilišnom Kampusu u Dubrovniku 19. i 20. travnja okupljaju se stručnjaci iz zdravstva, medija i komunikologije s ciljem unaprjeđenja zdravstvene pismenosti u Hrvatskoj razmjenom znanja i iskustava.

Na sveučilišnom Kampusu u Dubrovniku 19. i 20. travnja okupljaju se stručnjaci iz zdravstva, medija i komunikologije s ciljem unaprjeđenja zdravstvene pismenosti u Hrvatskoj razmjenom znanja i iskustava.

Znanstveno-stručni simpozij Zdravstvena pismenost – izazovi i perspektive održat će se 19. i 20. travnja na sveučilišnom Kampusu u Dubrovniku. Teme koje će biti zastupljene na simpoziju jesu: Uloga medija u zdravstvenoj pismenosti, Znamo li komunicirati unutar zdravstvenog sustava, Promicanje zdravlja u medijima – jesmo li jasni u komunikaciji i Vjerodostojnost informacija, dezinformacija, infodemija.

Organizatori skupa su Hrvatsko društvo za javno zdravstvo HLZ-a, Odjel za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku, Adria Digital Media Observatory i Zavod za javno zdravstvo Dubrovnik, a navode kako je cilj simpozija okupiti stručnjake iz područja zdravstva, medijske kulture i komunikologije, psihologije te ostalih stručnjaka koji se bave zdravstvenom pismenošću, promicanjem zdravlja, medijskom komunikacijom i komuniciranjem zdravstvenih tema u javnosti i ordinaciji.

Sudionici će biti ključni u poticanju raznolike razmjene znanja i iskustava kako bi se prepoznali izazovi suvremenog života u unaprjeđenju zdravstvene pismenosti među građanima Republike Hrvatske te primijenile znanstvene perspektive za unaprjeđenje zdravlja.

Program prvog dana, s početkom u 9 sati, obuhvaća šest tematskih panel predavanja: Uloga medija u zdravstvenoj pismenosti, Zdravstvena pismenost danas i mogućnosti sutra, Od promicanja zdravlja do zdravstvene pismenosti, Zdravstvena pismenost i mentalno zdravlje, Nacionalni programi – potreba boljeg razumijevanja, Komunikacija s pacijentima i zdravstvena pismenost. Drugi dan simpozija započinje u 10 sati, okruglim stolom Zdravstvena pismenost u 21. stoljeću – čija je odgovornost za (ne)razumijevanje zdravstvenih poruka u javnom prostoru.

Pokrovitelji simpozija su Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske, Hrvatska liječnička komora, Hrvatski liječnički zbor i Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Prijaviti se možete preko poveznice.

FOTO: SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU, PRESS