LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fakultet organizacije i informatike

Završna konferencija projekta Stand4INFO na FOI-ju

Jedan od ciljeva projekta je povećanje zapošljivosti studenata informacijskih i komunikacijskih znanosti i tehnologija, budućih sudionika tržišta rada.

Jedan od ciljeva projekta je povećanje zapošljivosti studenata informacijskih i komunikacijskih znanosti i tehnologija, budućih sudionika tržišta rada.

Otvorenje završne konferencije projekta Stand4INFO – Razvoj visokoobrazovnih standarda zanimanja, standarda kvalifikacije i studijskih programa na osnovama Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području informatike održat će se 13. rujna 2016. godine u dvorani 1 Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu s početkom u 10:30 sati.

Cilj je projekta unapređenje kvalitete visokog obrazovanja u području informacijskih i komunikacijskih znanosti u skladu s ciljevima HKO-a, povećanje zapošljivosti studenata informacijskih i komunikacijskih znanosti i tehnologija, budućih sudionika tržišta rada te kontinuirano unapređenje kompetencija nastavnika u skladu s načelima HKO-a.

Očekivani rezultati projekta izrađeni su prijedlozi standarda kvalifikacija i standarda zanimanja u području informatike, revidirani nastavni planovi i programi preddiplomskih i diplomskih studija informatike, uspostavljeno održivo partnerstvo i povezanost dionika, informiranje javnosti i dionika (nastavnika, studenata i poslodavaca) o važnosti uspostave HKO-a te nastavnici educirani o inovativnim metodama poučavanja.

Projekt Stand4INFO financiran je iz Europskog socijalnog fonda, operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala. Nositelj projekta je Fakultet organizacije i informatike, a partneri na projektu su: Sveučilište u Zagrebu (Centar za unapređenje nastavničkih kompetencija i Centar za savjetovanje i podršku studentima), Sveučilište u Rijeci (Odjel za informatiku), Tehničko veleučilište u Zagrebu, Hrvatski informatički zbor, APIS IT d.o.o., Mobilisis d.o.o. i Evolva d.o.o. Projekt je započeo u lipnju 2015. godine, a završava u rujnu ove godine

FOTO: WIKIPEDIA