LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Noćni život

Zatvaranje noćnih klubova: studenti više ne idu u izlaske!

Veliki troškovi onemogućuju studentima noćne izlaske!

Veliki troškovi onemogućuju studentima noćne izlaske!

Studentski život poznat je po ludom noćnom životu i izlascima usred tjedna, međutim studenti u Velikoj Britaniji smanjili su svoje noćne izlaske preko tjedna, a time uzrokovali prazne noćne klubove, izvještava The Guardian.
 


VEZANO: Selestia: studentica, glazbenica i nova it-cura hrvatske glazbene scene


 

Visoki troškovi

 

Glavni razlozi za ne izlaženje studenata su visoki troškovi stanovanja i povećanje troškova života zbog čega studenti štede i nemaju priliku izlaziti tako često. Zbog praznih klubova i financijskog pritiska na studente, zatvoreno je više od 35 studenata i otpušteno preko 500 zaposlenika.

 

Financijski problemi

 

Loše financijsko stanje i visoki troškovi onemogućili su studentima česte noćne izlaske i zatvorili vrata mnogim barovima i klubovima.

Smatra se da ljudi još uvijek vole izlaziti, ali nemaju dovoljno novaca. Oni koji izlaze uglavnom dolaze kasnije kako bi potrošili što manje, a to naravno negativno utječe na profit klubova.
 

Prazan klub, FOTO: Canva, Ilustracija

 

Briga o mentalnom zdravlju

 

S druge strane, neki stručnjaci smatraju da je jedan od razloga zašto studenti više ne izlaze, njihova briga o mentalnom zdravlju te zbog toga i manje konzumiraju alkohol.

 

 

 

FOTO: FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA