LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Dubrovniku

Započeo novi znanstveno-istraživački projekt!

Na Sveučilištu u Dubrovniku započeo je novi znanstveno-istraživački projekt pod nazivom „Optimalno upravljanje i redukcija modela za evolucijske i podacima vođene probleme“.

Na Sveučilištu u Dubrovniku započeo je novi znanstveno-istraživački projekt pod nazivom „Optimalno upravljanje i redukcija modela za evolucijske i podacima vođene probleme“.

Sveučilište u Dubrovniku pod voditeljstvom prof. dr. sc. Martina Lazara s Odjela za elektrotehniku i računarstvo započeo je novi znanstveno-istraživački projekt pod nazivom „Optimalno upravljanje i redukcija modela za evolucijske i podacima vođene probleme“, piše Sveučilište u Dubrovniku.
 


VEZANO: Dubrovačke slikarice donirale svoje radove za stipendije studenata i učenika


 

Glavni ciljevi

 

Glavne znanstvene aktivnosti projekta bit će usmjerene na relevantne teme koje privlače značajnu pozornost s teorijskog, numeričkog i aplikativnog gledišta, kao što su problemi optimalnog upravljanja za evolucijske sustave, pasivno upravljanje vibracijskim sustavima i spektralna analiza Gramovih operatora, Lyapunovljeva i Riccatijeva jednadžba.

 

Rezultati projekta

 

Planirani rezultati bit će od interesa istraživačima iz područja teorije upravljanja, matematičke analize i numeričke linearne algebre, građevinskim i strojarskim inženjerima, kao i istraživačima koji se bave znanstvenim računanjem i teorijom operatora.

 

Trajanje projekta

 

Projekt traje od 1. veljače 2024. do 31. siječnja 2028. godine, te je financiran iz sredstava Hrvatske zaklade za znanost u iznosu od 168.000,00 eura. Na projektu sudjeluju i partneri sa Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Osijeku, TU Dortmund, FAU Erlangen-Nurenberg i Max Planck instituta u Magdeburgu.

FOTO: FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA