LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilišni računski centar Srce

Započeo Mjesec eduroama 2016.

Cilj je približiti uslugu eduoram krajnjim korisnicima akademske i istraživačke zajednice.

Cilj je približiti uslugu eduoram krajnjim korisnicima akademske i istraživačke zajednice.

Sveučilišni računski centar Srce od 11. travnja do 11. svibnja organizira događanje pod nazivom Mjesec eduroama 2016. Cilj je približiti uslugu eduoram krajnjim korisnicima akademske i istraživačke zajednice. Inače, eduroam je globalni sustav koji korisnicima iz sustava znanosti i obrazovanja omogućava siguran, jednostavan i za krajnjeg korisnika besplatan pristup internetu (najčešće bežičnim putem) s računala ili pametnog telefona na mnogim lokacijama širom Hrvatske i svijeta uporabom jedinstvenog elektroničkog identiteta iz sustava AAI@EduHr.

Srce je koordinator usluge eduroam i u navedenom će vremenu mjeriti broj novih korisnika koji su započeli koristiti taj sustav. To će učiniti na način da korisnici za početnu konfiguraciju svog uređaja iskoriste sustav eduroam installer dostupan na poveznici

Osim toga, tijekom održavanja Mjeseca eduroama, Srce će održavati radionice o stanju usluge eduroam. Radionicama će moći prisustvovati predstavnici matičnih ustanova u sustavu AAI@EduHr i krajnji korisnici koji žele saznati više informacija o usluzi eduroam.

Jednom kada ovaj događaj završi, 23. svibnja planirana je i dodjela plaketa ustanovama koje će prema rezultatima mjerenja imati najveći postotak novih korisnika u odnosu na ukupan broj korisnika u AAI@EduHr imeniku ustanove.

Osim navedenih aktivnosti, Srce će objavljivati i kratke edukativne filmove o raznim aspektima eduorama. Više informacija o usluzi eduroam i Mjesecu eduroama 2016. dostupno je na poveznici

FOTO: SVEUČILIŠNI RAČUNSKI CENTAR