LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STIPENDIJE ZA STUDENTE

Zaklada FER Alumni: Potpora studentima u ostvarivanju obrazovnih ciljeva

U prvoj godini rada, svaka stipendija iznosit će 2.000 €, a kriterij za dodjelu biti će rezultati Državnog natječaja E kategorije u akademskoj godini 2023./2024.

U prvoj godini rada, svaka stipendija iznosit će 2.000 €, a kriterij za dodjelu biti će rezultati Državnog natječaja E kategorije u akademskoj godini 2023./2024.

Zaklada FER Alumni nedavno je osnovana s jasnim ciljem pružanja financijske pomoći studentima čija se individualna financijska situacija može odraziti na njihov studentski život i posvećenost studiju. Ova inicijativa proizlazi iz uvjerenja da je volja i solidarnost jača od nepovoljnih okolnosti te da se treba pružiti podrška mladima koji žele ostvariti svoje obrazovne ciljeve.

Fakultet elektrotehnike i računarstva, kao obrazovna institucija, ne samo da pruža kvalitetne studijske programe već i nastoji opremiti svoje studente vještinama, znanjima i vrijednostima koje će im pomoći u budućoj profesionalnoj karijeri i doprinosu društvu. Međutim, u određenim životnim situacijama, pritisak financijskih izazova može odraziti na posvećenost studiju ili čak na mogućnost nastavka studija. Stoga, Zaklada FER Alumni nastoji intervenirati i pružiti podršku studentima koji se suočavaju s takvim izazovima.

Način na koji Zaklada djeluje je prikupljanje financijskih sredstava putem donacija tvrtki i privatnih donacija. Prihodi se zatim raspoređuju u obliku godišnjih stipendija za odabrane studente. U prvoj godini rada, svaka stipendija iznosit će 2.000 €, a kriterij za dodjelu biti će rezultati Državnog natječaja E kategorije u akademskoj godini 2023./2024.

Stipendiju će primiti prvih 10 studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu ispod crte na službenoj listi koji nisu primili Državnu stipendiju. Cilj Zaklade je prikupiti više od 20.000 € u prvoj akademskoj godini i dodijeliti najmanje 10 godišnjih stipendija.

Dugoročni cilj je uspostaviti stabilnu i prepoznatljivu Zakladu koja će podržavati veći broj studenata te potencijalno proširiti svoje djelovanje na stipendiranje po kriteriju izvrsnosti.

Za više informacija kako sudjelovati, kliknite na poveznicu.
FOTO: FOTO: NENSI BABIĆ