LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus

Zagrebački studentski domovi popisuju preostale studente; doznajemo zašto

Činjenica da osoblje studentskih domova provodi popis preostalih studenata u njima izazvala je brojna pitanja. Provjerili smo što o tome kažu iz Studentskog centra.

Činjenica da osoblje studentskih domova provodi popis preostalih studenata u njima izazvala je brojna pitanja. Provjerili smo što o tome kažu iz Studentskog centra.

Iako je većina studenata online nastavu odlučila pohađati u udobnosti obiteljskog doma, postoje oni koji su zbog različitih razloga primorani ostati u gradu u kojem studiraju – nekolicina ih i dalje tako boravi u zagrebačkim studentskim domovima. Među njima su počela nagađanja o mogućem zatvaranju domova, no Poslovnica za smještaj Studentskog centra u Zagrebu to demantira.

Iz Ureda sanacijskog upravitelja javljaju nam kako sukladno odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Studentski centar u Zagrebu studentima u studentskim domovima pruža usluge smještaja i prehrane.

Vezano: Studentski restorani ostaju otvoreni; potrebno se pridržavati uputa HZJZ-a


U studentskim su se domovima počeli provoditi popisi studenata koji trenutno borave u svojim sobama, što je spomenuta nagađanja izazvalo. Iz Ureda sanacijskog upravitelja navode kako je slijedom redovitih aktivnosti održavanja, čišćenja studentskih paviljona i plana poslovanja osoblje studentskih domova evidentiralo broj trenutno useljenih studenata.

Studentski su domovi unutar naselja postavili i obavijest koja poziva studente koji trenutno borave u prostorijama doma neka se jave na e-adresu doma u kojemu stanuju ili na glavnu portu studentskog naselja kako bi bili evidentirani. SC poziva i studente koji planiraju (privremeno) napustiti naselje neka o tome, na isti način, obavijeste upravu.

Popisi se, dakle, provode zbog usklađenja redovitih aktivnosti održavanja i čišćenja studentskih paviljona koje su sada pojačane zbog opasnosti od virusa COVID-19
FOTO: STUDENTSKI.HR