LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
DIFOVIJADA POŠLA PO KRIVU

Zagrebački studenti optuženi za demoliranje hotela u Ohridu

„Bili su studenti iz Zagreba i studenti iz Srbije. No zagrebački su studenti bili agresivni” – rekao je menadžer hotela, dok iz Studentskog zbora KIF-a tvrde da nisu krivi.

„Bili su studenti iz Zagreba i studenti iz Srbije. No zagrebački su studenti bili agresivni” – rekao je menadžer hotela, dok iz Studentskog zbora KIF-a tvrde da nisu krivi.

Prošli se tjedan u Ohridu održavala tradicionalna Difovijada, odnosno okupljanje studenata s 12 kinezioloških fakulteta iz regije. No, tek sada stižu nevjerojatne snimke koje prenosi 24sata. Na snimkama se vidi porazbijani inventar hotela, razbijeni prozori, boce alkoholnih pića te naočigled zapaljen toalet, a prema navodima, studenti su na hodnicima i u sobama palili i baklje. 

Jako smo iznenađeni. Mi imamo velike grupe studenata koji dolaze na druženja ovdje. Nikad nije bilo problema do sad – izjavio je menadžer hotela.

Krivnja se pripisuje zagrebačkim studentima, a iz Studentskog zbora KIF-a tvrde da nisu krivi te dodaju i da je prošla Difovijada bila organizirana u Poreču te je prošla bez ikakvih problema.

Zagrebački su studenti bili agresivni. Razumijemo da su to mladi ljudi, ali mora se imati mjera – dodaju iz hotela. 

Dodajmo kako je na Difovijadi sudjelovalo 1230 studenata iz regije od kojih je 217 njih bilo iz Zagreba. Iz Studentskog zbora za Index tvrde da je upravo iz tog razloga nelogično tražiti krivca i kriviti određenu skupinu studenata te su takvo ponašanje oštro i osudili. 

Prije svega rekao bih da kao predsjednik studentskog zbora oštro osuđujem takvo ponašanje bilo koga, bilo da taj student dolazi iz Zagreba, Niša, Beograda ili Ljubljane, takvo ponašanje je nedopustivo u akademskoj zajednici – rekao je Martin Stojčević, predsjednik Studentskog zbora KIF-a, te dodaje – meni je žao što se ruši ugled našeg studentskog zbora i fakulteta, stvarno nismo to zaslužili. Toliko humanitarnih stvari radimo i sada nam se ovime ruši ugled. 

FOTO: UNSPLASH