LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Razmjena iskustava

Zadarsko Sveučilišta organizira Hackathon - „Smart4Coast“: jučer je na rasporedu bilo upoznavanje, a danas kreću razne aktivnosti

Tijekom Hackathona timovima će na raspolaganju biti mentori koji će ih savjetovati i usmjeravati kako bi konačni rezultat bilo što kvalitetnije rješenje.

Tijekom Hackathona timovima će na raspolaganju biti mentori koji će ih savjetovati i usmjeravati kako bi konačni rezultat bilo što kvalitetnije rješenje.

Sveučilište u Zadru organizator je Hackathona pod nazivom Smart4Coast koji se održava u sklopu projekta EU-CONEXUS Research for Society financiranog iz Horizon 2020 programa. Na Hackathonu sudjeluju šest timova iz članica EU-CONEXUS alianse: Sveučilište u La Rochellu, Poljoprivredno sveučilište u Ateni, Sveučilište u Klaipedi, Katoličko sveučilište u Valenciji, Tehničko građevinsko sveučilište u Bukureštu i Sveučilište u Zadru.

Smart4Coast Hackathon trajat će 4 dana, od 31. siječnja do 3. veljače, a održat će se u Svečanoj dvorani Sveučilišta. Hackathon predstavlja sjajnu priliku za druženje i razmjenu iskustava sudionika iz nekoliko različitih gradova.

Prvi dan bio je rezerviran za okupljanje i upoznavanje timova na zajedničkoj večeri dobrodošlice. Tijekom drugog i trećeg dana Hackathona timovi će dobiti zadatak osmisliti i prezentirati svoja rješenja na teme vezane za održivost i održivo upravljanje obalnim područjima pa će tako podteme Hackathona biti: Mobilnost, Pametni gradovi, Zaštita mora, Izazovi u području klime i voda te Turizam. Bit ovog Hackathona je ponuditi pametna rješenja koja podižu kvalitetu života i zadovoljstvo svih građana u obalnim gradovima.

Tijekom Hackathona timovima će na raspolaganju biti mentori koji će ih savjetovati i usmjeravati kako bi konačni rezultat bilo što kvalitetnije rješenje. Drugog dana Hackathona pobjednike će odabrati stručni žiri nakon što prezentiraju svoja rješenja koja su osmislili, a tri pobjednička tima čekaju vrijedne nagrade. Za zadnji dan Hackathona planiran je organizirani razgled grada sa stručnim vodičem.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA