LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Party u Rijeci

Zabranjeno pušenje, Vanillaz, Who See i Z++ zagrijali burnu drugu večer Student Day Festivala

Koncerti se nastavljaju i večeras uz Hladno pivo, TBF i Krankšvester.

Koncerti se nastavljaju i večeras uz Hladno pivo, TBF i Krankšvester.

Ljeto već je gotovo, poručio je pjesmom mladi osječki treper Zvonimir Husnjak, poznatiji kao Z++, a njegove je riječi potvrdila i bura što je fijukala oko šatora na trsatskom Kampusu gdje je jučer održana druga koncertna večer 11. Student Day Festivala. Atmosferu pod šatorom na prostoru bivšeg kluba Tenk, međutim, vrlo su brzo zagrijali izvrsni nastupi što mlađih, što nešto starijih izvođača koje je s oduševljenjem popratilo oko tri tisuće posjetitelja.

Husnjakove hitove kao što su Moshpit, Beli Manastir, Zauvijek ili Ljeto već je gotovo uglas su pjevali uglavnom mlađi posjetitelji, kojima su se u horu u sljedećem setu pridružili i oni nešto stariji, čije su formativne godine obilježili Sejo Sexon i njegova vesela družina. Izvrsno raspoloženo Zabranjeno pušenje nizalo je uglavnom stare pjesme iz svoje 35 godina duge karijere, od kojih su mnoge i starije od brojnih posjetitelja studentske fešte.

No, i oni koji možda nikad nisu imali prilike provozati Yugo 45, uglas su pjevali o tom čudu svijeta, kao što su i pregazili Kanjon Drine, dočekali Sabah sa Šejtanom i prisjetili se plejade živopisnih likova iz pjesmarice sarajevskog benda, od Pišonje i Žuge do Lutke s naslovne strane.

Iz nešto daljih dijelova regije stigao je crnogorski duo Who See, hip-hop seznacija koja je svoju zemlju predstavljala i na Euroviziji s pjesmom Igranka. Uz nju, prosuli su kršni Kotorani i nisku svojih stihova koji sjajno opisuju stanje ne samo u njihovoj zemlji, već i na cijelom ovom prostoru. O tome svjedoče i naslovi Pucačina po Budvi, Naselje, Što piješ kad ti škodi, Nisam doma, 'Ajmo popit po pivo...

Šećer na kraju druge koncertne večeri SDF-a, barem za ljubitelje elektronske glazbe, bio je vatreni nastup hrvatsko-slovenskog elektro-dua Vanillaz koji je temperaturu pod šatorom podigao do usijanja.

Večeras je posljednja koncertna večer Student Day Festivala, ulaz se otvara u 19 sati, a nastupaju Hladno pivo, TBF i Krankšvester. Upad se ne plaća, ali je potrebna covid putovnica ili negativan test. Moguće je i testirati se na ulazu, po cijeni od 40 kuna i uz valjanost testa od 48 sati.

Uz koncerte, SDF tijekom ovog tjedna donosi i niz kulturnih, zabavnih i edukativnih aktivnosti. Tako su jučer u holu zgrade Sveučilišnih odjela svi zainteresirani mogli provjeriti čime se bave studentske udruge, a odgovor je vrlo širok: od izrade bolida formule do međunarodne suradnje. Nakon predstavljanja studentskih udruga, na istom prostoru održana je radionica izrade prirodne kozmetike Naturis, koja je ponudila ekološku alternativu industrijskim preparatima.

Danas se na Vojnom igralištu na Kampusu održava sportski program, studenti će od 14 sati odmjeriti snage u nogometu i košarci, a pobornici aktivnog života mogu se uključiti u fitness trening koji vode treneri riječkog centra Active. Nakon sporta, fokus se seli na glazbu i veliko finale SDF-a na lokaciji ex-Tenka.

FOTO: DAMIR ZAMAKLAR