LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
S FFRI-ja najavljuju

Za sutra zakazana rasprava o ekofeminizmu kao sveučilišnom kolegiju

Uz raspravu, sudionike očekuje i predstavljanje zbornika radova „Ekofeminizam: između ženskih i zelenih studija.”

Uz raspravu, sudionike očekuje i predstavljanje zbornika radova „Ekofeminizam: između ženskih i zelenih studija.”

Centar za ženske studije i Odsjek za kulturalne studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci organiziraju virtualnu raspravu pod nazivom Na rubu mogućeg – Ekofeminizam kao sveučilišni kolegij? Održat će se u utorak, 27. travnja, u 12:00 na platformi Zoom

Uz raspravu, sudionike očekuje i predstavljanje zbornika radova Ekofeminizam: između ženskih i zelenih studija, koji su uredili Suzana Marjanić i Goran Đurđević.

– Zbornik donosi tridesetak tekstova različitih prema spoznajnim pozicijama iz kojih se temi pristupa te po metodološkim alatima kojima se uvidi oblikuju. Upravo su interdisciplinarnost i transverzalnost ovog područja znanja mjesta na koja se predstavljanjem želi staviti naglasak. Razlog je tome želja za poticanjem rasprave o ekofeminizmu kao temi, ali i potreba za konkretnim djelovanjem kojim bi ovaj i slični teorijski inputi dobili i drugačiju dinamiku u specifičnom kontekstu visokoškolskog obrazovanja. – pojašnjavaju organizatori.

Navode da će se stoga rasprava kojom će se popratiti predstavljanje publikacije ticati pitanja koncipiranja, oblikovanja i izvođenja sveučilišnog kolegija o ekofeminizmu.

– Sudionice rasprave – dr. sc. Sarah Czerny (Odsjek za kulturalne studije, Rijeka), dr. sc. Marija Geiger Zeman (Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Zagreb) i dr. sc. Martina Topić (Leeds Beckett University) – uz uredništvo publikacije, svojim će prilozima doprinijeti osmišljavanju specifično sveučilišnog i ekofeminističkog bivanja na rubu mogućeg, a istovremeno uspona prema vrhu. Moderatorica je voditeljica Centra za ženske studije Filozofskog fakulteta u Rijeci – dr. sc. Britiga Miloš. – dodaju s FFRI-ja.

FOTO: UNSPLASH