LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

Za Farmaceutsko-biokemijski fakultet iz europskih fondova izdvojeno čak 34 milijuna kuna

S ciljem unapređenja Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta iznos od 34 milijuna kuna izdvojen je iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

S ciljem unapređenja Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta iznos od 34 milijuna kuna izdvojen je iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Perspektivnost fakulteta često se ogleda u stručnoj opremi kojom raspolaže kako bi se osigurala aparatura na kojoj će studenti učiti, a profesori unapređivati stanje u znanosti, za što su uglavnom potrebni izdašni iznosi kojima fakulteti ne raspolažu te se okreću različitim načinima financiranja. Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu tako je predano 34 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj, što je izvrsna vijest za studente i sve fakultetske djelatnike.

Naime, fakultet je potpisao ugovor za bespovratna sredstva u svrhu provedbe projekta FarmInova. Provedba projekta službeno će započeti 1. travnja 2019. Kroz sljedećih 27 mjeseci, kako prenosi Croatian Pharmaceutical Students' Association na svojoj Facebook stranici, Fakultet se namjerava opremiti sofisticiranom znanstveno-istraživačkom opremom, napraviti plan za suradnju s gospodarstvom te uspostaviti Centar za transplantacijska istraživanja i inovacije u farmaciji. Ovo će zasigurno donijeti brojne dobrobiti onima koji budu imali priliku raditi na ovom projektu te dati nove mogućnosti studentima.

FOTO: PIXABAY